Bättre hälsa bjuder på fem recept för dig som vill experimentera med grönkål i köket. Oavsett om du är ute efter halländsk grönkål till julbordet, vill testa hemgjorda snacks eller få i ungarna lite fler nyttigheter så är de här smarriga grönkålsvarianterna väl värda att göra. Njut av god mat och dryck som är fullproppad med C-vitamin! Klicka på länkarna och bilderna för att komma vidare till recepten. Observera att artikeln innehåller affiliatelänkar.
1. Grönkålschips
Vill du ha något som piffar upp nästa middagsbjudning, något gott till filmkvällen eller ett näringsrikt mellanmål? Gör egna grönkålschips och imponera både på dig själv och dina gäster.
2. Halländsk grönkål
Halländsk grönkål, också kallad halländsk långkål, är en klassiker på julbordet i både Halland och Skåne och perfekt för dig som vill ha en smarrig grön rätt på julbordet. Maträtten är givetvis lika god året runt.
3. Stekt grönkål med mandel
Stekt grönkål med mandel gör sig riktigt bra på såväl middagsbordet som i gommen.
4. Grönkålspesto
Pesto på grönkål är ett ypperligt veganskt alternativ till klassisk pesto, som ju ofta innehåller parmesanost.
5. Grönkålssmoothie
Med en grönkålssmoothie får du den bästa tänkbara starten på dagen. Unna dig själv något fräscht och gott att dricka!
Bättre hälsa rekommenderar
30 dagar vegetariskt: Himla lätt och gott
Grönsaker, tillbehör och garnityr
Kål
Bild: © Gundolf Renze / Adobe Stock.