Mellanmålstips: Örtdipp med grönsaksstavar

På våra sidor med recept för barn har vi samlat våra favoriter bland mellanmålstipsen, som det här busenkla receptet på örtdipp med grönsaksstavar. Det fina med just det här receptet är att det passar lika bra till mellanmålet som till fredagsmyset. Bjud familjen och/eller kompisarna på något riktigt gott och nyttigt!

recept, recept för barn, barnrecept, laga mat med barn, baka med barn, örtdipp, dippsåser, grönsaker, nyttigt snacks, snacks, grönsaksstavar

Ingredienser

  • Valfria grönsaker, till exempel morötter, gurka, paprika, rädisor och selleri
  • 2 dl crème fraiche eller gräddfil
  • ½ dl majonnäs
  • ½ riven vitlöksklyfta
  • ½ dl finhackade blandade örter, till exempel gräslök, persilja och dill.
  • ½ tsk salt

Instruktioner

  1. Skölj grönsakerna och skär dem sedan till stavar eller till lite större bitar som du enkelt kan dippa.
  2. Lägg alla övriga ingredienser – crème fraichen eller gräddfilen, majonnäsen, den rivna vitlöken, de hackade örterna och saltet – i en skål och rör samman till en dipp.
  3. Lägg grönsakerna och ställ dippskålen på ett stort fat eller en bricka och ställ in i kylskåpet tills servering.

Bild: © Ally / Adobe Stock