Recept – chiapudding med smak av ljuvlig äppelpaj

Njut av en chiapudding med smak av ljuvlig äppelpaj!

recept, chia, chiafrön, chiapudding, äppelpaj, äpple, kanel, kokosflingor, mellanmål, nyttigt mellanmål, vego, vegansk, veganmjölk

Ingredienser

  • 2 ½ dl osötad veganmjölk (havremjölk, mandelmjölk, sojamjölk och så vidare)
  • 1 nypa vaniljpulver
  • 5-6 msk chiafrön
  • Kokosflingor
  • Äppelbitar, skurna från ett urkärnat äpple (valfritt: lägg bitarna i ugnen för att få en mjukare konsistens)
  • 1 tsk kanel
  • Valfritt: hackade valnötter

Gör så här

  1. Häll veganmjölken och vaniljpulvret i en kastrull. Värm blandningen på låg värme i ett par minuter. Mjölken behöver inte koka, bara bli så varm som du föredrar att äta den sedan. Lägg chiafrön i en skål medan du värmer mjölken.
  2. När så veganmjölkblandningen är varm, häll den i skålen med chiafrön.
  3. Rör om under ett par minuter, så att chiafröna får en chans att absorbera mjölken. Låt chiapuddingen stå och dra sig några minuter.
  4. Toppa chiapuddingen med kokosflingorna, äppelbitarna, kanelen och eventuellt de hackade valnötterna.

Bild: © Adriana Nikolova / Adobe Stock.

Add Comment