Recept på bananchips

Banan fungerar bra som mellanmål, i fruktsallad eller i bakverk till fikat. Bättre hälsa tipsar här om hur du också kan använda frukten som snacks. Förutom att det är riktigt gott kan det också vara värt att veta att banan innehåller fibrer, vitamin C och vitamin B6. Bananchips är ett snacks som kan ätas med gott samvete helt enkelt. 

Ingredienser

  • 2-3 st bananer
  • citronsaft

Gör så här

Sätt ugnen på 125 grader. Skala och skär bananerna i tunna skivor. Lägg ut skivorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Pensla bananskivorna med citronsaft. Sätt in i ugnen och låt stå i två till tre timmar, efter halva tiden ska bananchipsen tas ut och vändas på. Hur lång tid det tar i ugnen totalt beror på hur tunna skivor du skurit bananen i. Ett tips när bananchipsen tagits ut ur ugnen är att låta dem svalna i fem minuter, har de inte börjat stelna och bli krispiga då, sätt in dem i ugnen i ytterligare 15-20 minuter.

Recept på bananchips

Bild: © Brent Hofacker / Shutterstock.

Add Comment