Recept på krämig och kryddig majssoppa

Gillar du när det är ett sting i smaken? I så fall måste du testa Bättre hälsas och The Picky Eaters recept på krämig och kryddig majssoppa. Majs innehåller B-vitaminer och en massa kostfiber så soppan är full av nyttigheter och är dessutom helt vegansk. Smaklig måltid!

recept, matlagning, majs, soppa, soppor, majssoppa, grönsakssoppa, vegetarisk mat, vegetarisk rätt

Ingredienser

  • 6 dl majs
  • 1 gullök
  • olivolja
  • ½ medelstor potatis
  • 6 dl grönsaksbuljong
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 tsk kummin
  • 1 ½ tsk chilipulver
  • 1 nypa cayennepeppar
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Hacka gullöken och vitlöken i önskad storlek. Värm oljan i en kastrull, tillsätt löken och potatisen, fräs i fem minuter tills löken är genomskinlig.
  2. Koka upp tillsammans med potatisen och grönsaksbuljongen (spara 1-2 dl) i c:a tio minuter, tills potatisen mjuknat. Tillsätt sedan majsen och låt puttra i ytterligare några minuter.
  3. Häll i resten av buljongen och kryddorna och rör om.
  4. Använd en stavmixer för att få önskad konsistens. Toppa gärna med mer majs eller hackade tomater.

Bättre hälsa rekommenderar följande kokböcker

Gröna soppor och smoothie bowls: 90 vegetarisk recept av Ola Lauritzson & Marlene Gustawson

grona-soppor

52 soppor av Ylva Bergqvist

52-soppor

Vegetariska soppor: 10 mättande soppor

vegetariska-soppor

Källa: The Picky Eater. 

Bild: © The Picky Eater.

Add Comment