Recept på omelett med kantareller och örter

Inspirerade av en ljuvlig smakkombination från Forager Chef  presenterar Bättre hälsa med stor matglädje ett recept på en, som vi tycker, helt oemotståndlig kantarell- och örtomelett. Tillaga och njut!

recept, kantarell, kantareller, kantarellomelett, omelett, svamp, svampomelett, svampplockning, mat, vegetarisk mat, maträtt, så gör man omelett

Ingredienser

  • 1 stort ägg
  • 1 msk vatten
  • 1 tsk crème fraiche
  • 1 tsk finhackade örter (såsom persilja, dragon och gräslök)
  • 40 g kantareller
  • 1 msk vegetabilisk olja
  • 1 mk osaltat smör
  • salt och peppar

Gör så här

1. Rengör kantarellerna och låt dem torka ordentligt.
2. Värm oljan i en stekpanna och stek kantarellerna i svag värme under ett par minuter tills de är lätt karamelliserade. Krydda med salt och peppar efter önskemål och tillsätt sedan smöret.
3. Vispa ägget och vattnet tillsammans, tillsätt sedan örter och crème fraiche och häll sedan smeten i stekpannan. Tillaga under c:a 30 minuter. Rör om då och då så att kantarellerna fördelas jämnt.
4. Stäng av värmen när omeletten börjar stelna.

Boktips för dig som vill ut och plocka svamp eller få fler matlagningsidéer

Laga vilt, Carina och Ulrika Brydling har samlat recept med svamp, kött, fisk och fågel

laga vilt

Pelle Holmberg och Hans Marklunds Nya svampboken

nya_svampboken-pelle_holmberg-28187048-frntl

Ägg, recept & teknik från Tove Nilsson

ägg

Källa: Forager Chef.

Bild: © Forager Chef.

Add Comment