Recept på supergoda raw marsipanbollar med kakaoöverdrag

Smakerna av sött och bittert sammansmälter i dessa veganska och sockerfria raw marsipanbollar med ett pudrigt kakaoöverdrag. Mumsa och njut!

Det här behöver du för att göra marsipanbollarna

  • 125 g malda mandlar
  • 0,5-0,6 dl agavesirap
  • ¼ tsk mandelessens (går att hoppa över om du inte har det hemma)
  • 1 msk raw kakao
  • ¼ tsk kanel

Såhär gör du marsipanbollarna

Blanda samman de malda mandlarna, agave sirapen och mandelessensen i en skål, rör. Plocka nu upp en liten bit av blandningen med händerna och rulla lagom stora bollar/kulor. Bollarna ska vara ganska kompakta. Blanda nu kakaon och kanelen, gärna på ett litet fat eller dylikt. Rulla marsipanbollarna i kakao- och kanelblandningen så att de får ett ljuvligt överdrag. Ställ in bollarna kylskåpet, plocka fram dem och lägg upp dem på ett kakfat eller i en skål när de ska serveras.

recept, raw, vegan, marsipan, chokladboll, marsipanboll, godis

Källor: Wayfaring Chocolate och The Bee’s Knees Kitchen. 

Bild: © tRufelka Elena / Shutterstock. 

Add Comment