Recept på topping till vegopizza: Oliver, tomater och tofumozzarella

Mozzarella, oliver och tomater är en klassisk smakkombination av en anledning: den är hur god som helst. Lär dig laga en smarrig vegopizza med oliver och tofumozzarella med hjälp av det här receptet på topping. Finns det något bättre än hälsosam skräpmat som får munnen att vattnas? (Observera att artikeln innehåller affiliatelänkar.)

vego, vegopizza, recept, pizza, vegansk pizza, recept, mat, matglädje, inspiration, matinspiration, nyttig pizza, tofu, tofumozzarella, tofu mozzarella, mozzarella, tomater, oliver

Ingredienser

  • 3 msk tomatpuré
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad oregano
  • ½ paket silkestofu
  • 1 msk näringsjäst
  • 2 tsk vitlökspulver
  • 2 msk citronjuice
  • 1-2 tomater
  • En handfull svarta oliver
  • 1 msk olivolja
  • Färsk basilika
  • Sojaost efter smak (går också att uteslutande använda olivolja)
  • 1 pizzadeg (se vårt recept på vegansk pizzadeg)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 till 250 grader.
  2. Gör en vegansk pizzadeg. (Se receptet här.)
  3. Gör mozzarellan genom att skära tunna skivor från tofun, använd sedan ett mindre glas för att trycka ut runda mozzarellabitar. Skölj och skär tomaten i skivor, kärna ur och skiva oliverna.
  4. Kavla ut pizzadegen, bred på tomatpurén tillsammans med timjan och oregano.
  5. Lägg på tofun, strössla näringsjästen och ringla citronjuicen över. Lägg sedan på tomat- olivskivorna. Ringla olivoljan och strö sojaosten över pizzan.
  6. Låt stå i ugnen i ca 15 minuter.

Få ännu mera matglädje!

Gourmetpizza: För dig som gillar pizza på riktigt

Pizzaugn

Mera vego: Mat för hela familjen

Cuisinart: Pizzakit i 4 delar

Bild: © yuliiaholovchenko / Adobe Stock.

Add Comment