Barnsida: Pyssla & Lek! Psykologi & Livsstil Pyssel & Kreativitet

23 sinneslådor för småttingarna att upptäcka

Med följande 23 sinneslådor kan barnen leka, lära och utmana sig själva:

#1

sinneslåda, sensorisk lek, trädgård

@ Plain Vanilla Mom

Plain Vanilla Mom har fyllt en plastbalja med svart dekorsand, stenar, plastblommor, minikrukor och trädgårdsredskap för barn. På så sätt liknar sinneslådan en miniträdgård, som småttingarna kan gräva, kratta och plantera i.

#2

sinneslåda, sensorisk lek, spaghetti, Det regnar köttbullar

sinneslåda, sensorisk lek, spaghetti, Det regnar köttbullar

@ I Can Teach My Child

Har du sett filmen Det regnar köttbullar? I så fall kommer den här sinneslådan med spaghetti- och leksaksmatstema säkerligen falla dig i smaken och ge dig en härlig aha-upplevelse. Så här kan man helt klart också skapa en stimulerande miniatyrvärld – tack I Can Teach My Child för en kul idé!

#3

sinneslåda, sensorisk lek, färgade bönor, rör

@ Frugal Fun 4 Boys and Girls

En stor balja fylld med färgade bönor, rör och trattar… Den här sinneslådan från Frugal Fun 4 Boys and Girls verkar vara hur kul och spännande som helst. Vi kan se småttingarnas fascinerade miner framför oss.

#4

sinneslåda, sensorisk lek, färgade kikärter

@ Parenting Chaos

Färgade kikärter i en balja; en sinneslåda behöver inte vara mer komplicerad än detta färgglada exempel från Parenting Chaos.

#5

sinneslåda, sensorisk lek, färgad spaghetti, färgad pasta

@ Growing a Jeweled Rose

Det går förstås lika bra att koka och färga spaghetti – se denna sinneslåda från Growing a Jeweled Rose!

#6

sinneslåda, sensorisk lek, svarta bönor, leksaksbilar

@ Buggy and Buddy

Häll först svarta bönor i plastbaljan. Markera sedan körbanor med hjälp av makaroner. Placera ut färggranna pompom, toarullar och det viktigaste av allt: leksaksbilar. Så lätt var det att göra den här lekfulla sinneslådan från Buggy and Buddy.

#7

sinneslåda, sensorisk lek, leksaksbilar, sand och grus

@ Crayon Box Chronicles

Crayon Box Chronicles har skruvat upp tempot på sin sinneslåda med leksaksbilar. Låt småttingarna köra runt med bilarna i grus, genom toarullar och över äggkartonger.

#8

sinneslåda, sensorisk lek, sortera färger, färgsortering

@ Princesses, Pies and Preschool Pizzazz

Vi tycker att de bästa sinneslådorna är fulla av utmaningar för de små, och denna färgsorteringslåda från Princesses, Pies and Preschool Pizzazz är både rolig och utmanande.

#9

sinneslåda, sensorisk lek, magnetiska föremål, magnetism

@ My Mundane and Miraculous Life

Gör som My Mundane and Miraculous Life och fyll en balja med vatten och magnetiska föremål. Låt sedan barnen få upptäcka tjusningen med magnetisk kraft. En cool sinneslåda, eller hur?!

#10

sinneslåda, sensorisk lek, vatten, vattenlek, leka med vatten

@ Best Toys 4 Toddlers

Vatten, blå karamellfärg, kapsyler, korkar och en fiskhåv – barnen kommer älska att få fiska upp ”fiskarna” ur baljan. Best Toys 4 Toddlers vill utveckla sitt projekt: de planerar att göra samma sak i ett badkar, i stället för i en plastbalja.

#11

sinneslåda, sensorisk lek, under havet, i havet, plastdjur, leksaksdjur

@ Mom Inspired Life

Blåfärgat vatten, leksand, snäckor och havsplastdjur är innehållet i denna sinneslåda från Mom Inspired Life som uppmuntrar de små till att utforska haven.

#12

sinneslåda, sensorisk lek, lära sig alfabetet, lära sig känna igen bokstäverna

@ Teaching 2 and 3 Year Olds

Barnen behöver inte kunna alfabetet för att ha skoj med Teaching 2 and 3 Year Olds sinneslåda med bokstäver i. Vatten, bokstäver och köksredskap är själva grunden här.

#13

sinneslåda, sensorisk lek, plastdjur, plastinsekter, leksaksinsekter, förstoringsglas för barn

@ Parenting Chaos

Med hjälp av en plastbalja, grönfärgad spaghetti, plastinsekter och förstoringsglas har Parenting Chaos kreerat en fantasifull naturupplevelse för de minsta.

#14

sinneslåda, sensorisk lek, lära sig om vädret

@ Counting Coconuts

Att göra en egen sinneslåda med vädertema – vi menar en sådan här som Counting Coconuts har gjort – är lite pyssligt. Men, vad fin den blir!

#15

sinneslåda, sensorisk lek, sortering, lära sig sortera saker, sortera föremål

sinneslåda, sensorisk lek, sortering, lära sig sortera saker, sortera föremål

@ Stir the Wonder

Återigen, fyll en plastbalja med svarta bönor. Lägg därefter i föremål med olika former och färger, som barnen kan plocka upp och sortera med hjälp av ett slags tång. Stir the Wonder använder muffinsformar till själva sorteringen i denna sinneslåda.

#16

sinneslåda, sensorisk lek, såpvatten, skum, regnbågsvatten

@ Mama Papa Bubba

Mama Papa Bubba har vispat färgat såpavatten och lagt det i plastbalja. Sedan får småttingarna leka loss med regnbågsskummet i sinneslådan – och de älskar det!

#17

sinneslåda, sensorisk lek, såpvatten, skum, vispa skum

@ No Time For Flashcards

Även No Time For Flashcards har gjort en sinneslåda med vatten och skum. De har färgat och hällt glitter i såpavatten. Men i stället för att, som i det föregående exemplet, använda händerna får barnen här vispa vattnet så att det skummar ännu mera.

#18

sinneslåda, sensorisk lek, odla med barn, barn lär sig odla, trädgårdsland för barn

@ Mama Papa Bubba

Som du säkerligen redan har märkt kan en sinneslåda innebära många saker. I det här tipset från Mama Papa Bubba får de små göra ett eget ”trädgårdsland” på en begränsad yta. Vad tror du att barnen i ditt liv helst vill odla – blommor eller jordgubbar?

#19

sinneslåda, sensorisk lek, gräva i jord, leta efter maskar

@ Growing a Jeweled Rose

Growing a Jeweled Roses förslag på sinneslåda går snabbt att slänga ihop; fyll en balja med jord och lägg kokt spaghetti i jorden. Låt sedan barnen leta efter ”maskar”.

#20

sinneslåda, sensorisk lek, födelsedagslåda, baka med barn, göra månsand, leka med månsand, leklera

sinneslåda, sensorisk lek, födelsedagslåda, baka med barn, göra månsand, leka med månsand, leklera

@ I Can Teach My Child

Med sin kreativa och vackra sinneslåda uppmärksammar I Can Teach My Child barnens födelsedagar. Hemgjord månsand, cupcakeformar i silikon, födelsedagsljus, strössel och glasskopor är bara några av de saker denna födelsedagsbalja innehåller.

#21

sinneslåda, sensorisk lek, popcornkärnor, Min bondgård

@ Frugal Fun 4 Boys and Girls

Popcornkärnor och ”Min bondgårds”-leksaker ligger till grund för Frugal Fun 4 Boys and Girls sinneslåda, som bjuder på mycket pill och plock.

#22

sinneslåda, sensorisk lek, rymden för barn, rymdlek

@ Sugar, Spice and Glitter

Sugar, Spice and Glitter har slängt ihop ”rymdstenarna” av svarta bönor, guldglitter och lim och sedan använt dem som bas i denna sinneslåda med rymdtema. Rymdföremålen har hon gjort av blandade material – bara fantasin sätter gränserna för innehållet i rymdsinneslådan. Du kan till exempel göra stjärnorna av guld- eller silverpapper, planeterna av studsbollar och så vidare.

#23

sinneslåda, sensorisk lek, snölek, leka med snö inomhus, sandlådeleksaker

@ Growing a Jeweled Rose

Under vintertid – och om det är snö ute – följer vi gärna Growing a Jeweled Roses exempel och fyller en sinneslåda med snö och sandlådeleksaker.