Kroppen & Kurer Livsstil & Shopping Recept & Gott

4 lugnande teer

Det sägs att teer kan vara lugnande och rogivande. Framför allt kamomillte. Här har vi samlat våra fyra favoritteer med kamomill i olika kombinationer. Njut av en kopp te före läggdags! (Observera att artikeln innehåller reklam för och annonslänkar till teer vi själva har valt ut från Bodystore och Life och som vi tycker matchar artikelns tema.)

lugnande te, rogivande, te, tesorter, hälsosamt te

1. Yogi Tea Bedtime Rooibos Vanilla @ Bodystore

Bedtime Rooibos Vanilla-teet från märket Yogi Tea verkar lugnande och rogivande och sägs därför passa särskilt väl som avslutning på dagen. Förutom rooibos och vanilj innehåller detta te kamomill, som ju genom historien just har använts som en lugnande och rogivande ingrediens i bland annat teer. Drick en kopp Yogi Tea Bedtime Rooibos Vanilla före läggdags!

lugnande te, rogivande, te, tesorter, hälsosamt te,

2. Teekanne Camomile Flowers @ Life

Som skrivet här ovanför har kamomill länge använts som en lugnande och rogivande ingrediens i olika teer. Det klassiska kamomillteet Teekanne Camomile Flowers ska drickas före sänggående, då det sägs kunna användas för avslappning och insomning. Kamomill – däribland ett gammalt hederligt kamomillte – påstås också kunna lindra förkylnings- och matsmältningsbesvär.

 

lugnande te, rogivande, te, tesorter, hälsosamt te, kamomill, kamomillte

3. Yogi Tea Relax @ Life

Yogi Tea Relax är en välavvägd blandning av kryddor och örter, och har lite mer sting i sig än de andra teerna i inlägget. Vi gillar sting. Dess kryddighet till trots ska teets lugnande ingredienser bidra till ökad ro i kroppen. Vad sägs om den smakliga kombinationen av kamomill, lindblomma, lakritsrot, hallonblad, kardemumma, kanel, ingefära och så vidare? Vi tycker i alla fall om den.

lugnande te, rogivande, te, tesorter, hälsosamt te

4. Pukka Relax @ Bodystore

Precis som Yogi Tea har det populära temärket Pukka sitt eget ”Relax”-te. Pukka Relax är en mild blandning av kamomill, fänkål och läkemalva. Unna dig själv en lugn stund i vardagen, där du lutar dig tillbaka i soffan, smuttar på en kopp rykande varmt te med kamomill och filosoferar om livet eller läser en bok.

lugnande te, rogivande, te, tesorter, hälsosamt te

Bild: © luengo_ua / Adobe Stock.