Under sensommaren och början på hösten finns det oftast gott om svamp att plocka. Kantareller brukar kallas för skogens guld, och vi på Bättre hälsa säger inte emot. Här har vi tagit fram fyra recept på hur du kan njuta av dina nyplockade (eller nyinköpta) kantareller. Visste du förresten att kantareller innehåller stora mängder kostfiber och D-vitamin? Klicka på länkarna för att komma vidare till de läckra recepten!
1. Toast med kantareller och schalottenlök
Det här receptet på toast med kantareller och örter passar alldeles utmärkt till dig som älskar svamp men som inte vill krångla till det och som antingen vill ha en delikat lunch eller ett njutningsfullt kvällsmål.
2. Pizza med kantareller och getost
Receptet på pizza med kantareller och getost bjuder minst sagt på goda smaker med en ny touch. Laga en riktigt smakfull pizzamåltid till kompisgänget!
3. Vegansk kantarellsoppa
Så här i hösttider är det få maträtter som slår en vällagad soppa. Prova receptet på en vegansk kantarellsoppa för att kunna njuta av en mjuk kantarellsmak utan tunga animaliska produkter. Soppan smakar särskilt gott när den delas med någon du tycker om.
4. Omelett med kantareller och örter
Detta klassiska recept på omelett med kantareller och örter är svårt att motstå och rekommenderas till frukost, brunch, lunch eller middag. Till precis varje tillfälle helt enkelt.
Boktips för dig som vill ut och plocka svamp och/eller som vill få idéer till hur du kan använda skogens råvaror i matlagningen
Nyskördat av Ulla Karlström och Cecilia Lundin innehåller praktiska tips på hur du kan tillvarata naturens råvaror.
I Laga vilt har Carina och Ulrika Brydling har samlat recept med svamp, kött, fisk och fågel.
Pelle Holmberg och Hans Marklunds Nya svampboken är ett måste för alla svampälskare.
Bilder: © sarsmis / Adobe Stock; Heather Christo; Dishing up the dirt; Forager Chef.