Odla örter i köket? Absolut!
Det finns flera skäl att odla örter i köket. För det första är det gott, för det andra är det nyttigt och för det tredje är det vackert. Kombinera det delikata med det tjusiga i de gröna växterna – här har du fem exempel på örter som gör sig bra på köksbänken.
1. Basilika
Basilika finns i olika varianter – kanske har du hört talas om röd basilika? Annars är ju grön basilika mer klassiskt. Oavsett sorten får du en utomordentligt fyllig smak i synnerhet tomaträtterna.
2. Rosmarin
Rosmarin gifter sig fantastiskt väl med bröd och potatis. Har du smakat det på ugnsrostad potatis eller på italiensk focaccia?
3. Koriander
Långt från alla älskar koriander, örten som delar matentusiasterna i två läger. Men om du gillar koriander och asiatisk mat är ju denna ätbara växt ett odlingsmåste.
4. Persilja
En liten persiljekvist på soppan blir som pricken över i:et på en redan ljuvlig maträtt. Du odlar den enkelt själv.
5. Gräslök
Att odla gräslök i köket är ett smidigt sätt att tillföra maten en örtig löksmak. Du klipper några strån växten och klipper sedan dem i små, små delar över gräddfilen eller salladen. Mums!
Det här var fem tips på örter att odla i köket – vilken är din favoritört?