Psykologi & Livsstil Recept & Gott Resor & Upplevelser

5 skäl att beställa catering inför ditt nästa evenemang

beställa catering mat

Bröllop, kalas eller möte, att beställa catering kan underlätta alla tänkbara evenemang. Det ger också minnesvärda event, för maten brukar vara en av höjdpunkterna under tillställningen. Här har du 5 skäl att anlita en cateringfirma inför ditt nästa event!

anlita cateringhjälp
Bild: © Julia Filirovska via Pexels

Till vardags som till fest, alla som någon gång varit på ett evenemang har upplevt hur maten samlar gästerna. Bröllopsmiddagen utgör en stor del av bröllopet och dopfikat en stor del av dopet.

Även i möteskulturen har maten en given roll. Genom att bjuda medarbetarna på en lunch eller konferensdeltagarna på en middag skapas förutsättningar för nya eller fördjupade arbetsrelationer.

Det är fullt förståeligt att du inte hinner, och kanske inte ens orkar, köpa och laga maten själv. Och det är därför att beställa catering kan vara till så stor hjälp. Cateringfirman anpassar rätterna efter dina önskemål. Självklart serveras alternativ för de som äter specialkost.

Men nu skyndar vi händelserna i förväg – vilka är de främsta skälen att anlita cateringhjälp?

1. Catering gör det enklare att planera eventet…

… liksom att genomföra det! Vare sig du planerar en fest- eller vardagstillställning kan det vara skönt att delegera vissa av sysslorna vidare. Det här gäller i synnerhet om du ska ha många gäster, för varje liten del av kalaset eller mötet kräver sitt.

Cateringfirman har stor erfarenhet av att planera och genomföra stora middagar, så du kan i princip lämna över hela matbiten åt denna.

Sammanställ en lista över gästerna och över vilka som äter specialkost – det är viktigt att hålla reda på eventuella allergener – och lämna över denna till cateringfirman. Resten sköter den!

Givetvis kan du önska tema för maten. Du kan till och med låta maten matcha det övriga festtemat, och på så sätt förstärka temafesten.

Vad ska du göra i stället för att laga mat? Antingen planera underhållning, eller bara luta dig tillbaka och njuta av evenemanget.

2. Cateringhjälp gör att du kan vara närvarande

Om du själv står för matlagningen finns risken att du knappt får tid att sätta dig ner och umgås med gästerna. Nej, i stället kan det mycket väl bli så att du springer fram och tillbaka medan du dukar fram och dukar bort, ser till så att alla är nöjda med maten på bordet.

Med cateringhjälp kan det bli något helt annat. Detta kan nämligen ge så stor avlastning att du faktiskt kan vara närvarande i ditt eget evenemang och prata med gästerna, som du samlat av en anledning.

Det är inte så ofta man får chans att ses, så det gäller att ta till vara varje tillfälle.

3. Cateringfirman kan sköta hela festen åt dig

Att helt och hållet kunna lägga maten, dukningen och serveringen åt sidan kan kännas väldigt skönt.

Det är just detta du kan göra när du beställer catering. Cateringfirman lagar inte bara mat utan har glas, porslin och bestick, liksom den kan tillhandahålla serveringshjälp och festlokal.

Beroende på hur mycket cateringhjälp du bokar kan du mer eller mindre släppa allt. Till och med underhållningen, för ja, många cateringfirmor har även musikanläggningar och ett stort kontaktnätverk med DJ:s, musiker och så vidare.

Samma sak gäller om du ska ha ett företagsevent, allt från maträtterna till föreläsningarna brukar kunna samordnas av en cateringfirma.

4. Catering måste inte bli dyrare än att göra allt själv

Det är inte jättebilligt att köpa och laga maten själv, särskilt inte när du ska bjuda på mat. Om man väger samman hur tidskrävande det faktiskt är att handla och laga mat från grunden med att det dessutom kostar en hel del är att beställa catering ett bra alternativ.

beställa cateringmat
Bild: © Julia Filirovska via Pexels

Cateringhjälp måste inte nödvändigtvis bli så mycket dyrare än att göra allt själv – och du sparar definitivt tid och energi på det. Omsorgsfullt planerade matkuvert från cateringfirmans sida minskar svinnet, vilket är en bonus för såväl plånboken som miljön.

5. Cateringmat ger oftast en mycket god upplevelse

De allra flesta kan relatera till att god mat är en upplevelse i sig. När maten på tallriken smakar gott ökar förutsättningarna för ett lyckat evenemang, må det vara en bröllopsmiddag eller en företagslunch.

Cateringfirmor har över lag stor erfarenhet av att skräddarsy maten så att den passar många smaker, liksom tillfredsställer olika behov. När menyn planeras tar kocken hänsyn till specialkost.

Det är klart att även den som har allergi eller som äter veganskt ska få en god upplevelse. Rätterna lagas därför från grunden, och givetvis utifrån ett helhetstänk så att du kan känna stolthet över vad som serveras på evenemanget.

Det här var fem av skälen till att beställa catering. Allra viktigast är dock att du själv får möjlighet att delta och skapa såväl relationer som minnen för resten av livet.