Inredning & Trädgård

7 saker att göra inför flytten

tips inför flytten

Dags att flytta?

saker att göra inför flytt
Bild: © LightFieldStudios / iStock

Du som ska flytta till en annan bostad har en rolig tid framför dig. Det är också en hektisk tid, för en flytt medför alltid saker att göra. Vilka saker bör du ägna en extra tanke?

1. Packa prylar

Att packa prylarna i flyttlådor kräver en viss planering och kan dessutom vara tidskrävande. Se därför till att vara ute i god tid för att undvika att det blir stressigt när flyttlasset väl ska gå. Ett smart tips är att packa ett rum i taget och att packa ner liknande saker i lådorna. På så sätt blir det enklare för dig att hitta prylarna sedan.

2. Fixa flytthjälp

Ska du dra hela flyttlasset själv, be om ett handtag från vännerna och/eller hyra in flytthjälp? Det senare alternativet gör flytten ännu smidigare för dig och du behöver inte heller tänka på att boka släpvagn eller skåpbil.

3. Boka flyttstäd

Samma sak med flyttstädning – ska du skrubba rubbet själv eller hyra in hjälp av en städfirma?

flytta tips
Bild: © LightFieldStudios / iStock

Flyttstäd kräver extra noggrannhet och att bostaden rengörs från golv till tak.

4. Gör flyttanmälan

När du ska flytta till en annan bostad måste du göra en så kallad flyttanmälan till Skatteverket. Glöm inte bort denna viktiga punkt! I och med anmälan uppdateras din folkbokföringsadress.

5. Gör adressändring

Via Adressändring.se gör du en så kallad adressändring och det är också härigenom du enkelt kan begära eftersändning av posten. Tack vare tjänsterna får du posten skickad till din nya adress.

6. Se över avtal

Hemförsäkring, el- och bredbandsavtal – din nuvarande bostadsform kräver kanske vissa avtal, medan den nya fordrar andra. Vare sig det gäller bostadslån eller sophämtning bör du se över avtalen du har och vilka du måste skaffa inför flytten. Exempelvis hemförsäkringen är direkt kopplad till din nuvarande bostad.

7. Planera din flytt

Massor av saker ska ordnas i och med flytten. Av den anledningen bör du planera så att du har god tid på dig att genomföra självaste flytten och sedan någon extra dag för att röja i den gamla bostaden.

Det här var alltså sju tips inför din kommande flytt. Lycka till med den nya bostaden och allt det roliga som väntar i den!

Källa: Svenskfast.se