Kroppen & Kurer Psykologi & Livsstil Resor & Upplevelser

9 skäl till att våren är helt fantastisk – håller du med?

Mer värme, mer ljus och mer grönska, våren är en fantastisk årstid!

9 skäl till att våren är helt fantastisk
Bild: © Aaron Burden / Unsplash

Det är något visst med våren… Plötsligt känns det lite lättare att gå upp ur sängen på morgonen och energin tycks dessutom räcka bättre under dagen. Och så är det ju de vackra blommorna och insekterna som vaknar – och den ljuvliga fågelsången. Det är helt enkelt underbart med vår. Om du ändå inte är helt övertygad kan du ju begrunda följande nio skäl till att älska årstiden i fråga. Läs här (och låt dig övertalas)!

  1. Våren medför lite mer lagom temperaturer, till slut blir det varken för kallt eller varmt (men det kan ju vara subjektivt).
  2. Dagarna blir längre och ljusare. Äntligen D-vitamin!
  3. Humöret kan bli bättre. Många mår bra av solljus, det har med kemiska processer i kroppen att göra. Serotonin, melatonin och sådant där, du vet.
  4. Huden får vila något från den påfrestande väderleken. Blåst, regn och kyla kan slita ganska mycket på hyn. Det är därför det är en bra idé att smörja och kräma in kroppen under framför allt vintern.
  5. Man kan låta fönstren stå öppna och vädra ut hela dagen, om man så vill.
  6. Växterna knoppar och blommar. Någon mer som nästan brukar förtäras av längtan efter de första vårblommorna, typ efter snödropparna och krokusarna?
  7. Djuren visar sig – så även de små, söta bebisdjuren! Kort och gott: naturen vaknar i fullaste kraft.
  8. Maten blir färskare, våren är trots allt en årstid för sådder och skördar. Redan i början på våren kan du så dina grönsaker. Eller grodda!
  9. Våren innebär mycket ledighet och därmed mycket tid för vila. Ingen annan tid på året är så full av högtids- och klämdagar. Och efter det kommer sommarsemestern.

Källor: Vardagssaker.se; Everydayhealth.com; Thelivingurn.com