Smakerna av sött och bittert sammansmälter i dessa veganska och sockerfria raw marsipanbollar med ett pudrigt kakaoöverdrag. Mumsa och njut!
Det här behöver du för att göra marsipanbollarna
- 125 g malda mandlar
- 0,5-0,6 dl agavesirap
- ¼ tsk mandelessens (går att hoppa över om du inte har det hemma)
- 1 msk raw kakao
- ¼ tsk kanel
Såhär gör du marsipanbollarna
Blanda samman de malda mandlarna, agave sirapen och mandelessensen i en skål, rör. Plocka nu upp en liten bit av blandningen med händerna och rulla lagom stora bollar/kulor. Bollarna ska vara ganska kompakta. Blanda nu kakaon och kanelen, gärna på ett litet fat eller dylikt. Rulla marsipanbollarna i kakao- och kanelblandningen så att de får ett ljuvligt överdrag. Ställ in bollarna kylskåpet, plocka fram dem och lägg upp dem på ett kakfat eller i en skål när de ska serveras.
Källor: Wayfaring Chocolate och The Bee’s Knees Kitchen.
Bild: © tRufelka Elena / Shutterstock.