Känner du ett sug efter pizza och vill testa något nytt? Har du plockat kantareller och vill ha tips på hur du kan använda dem? Fortsätt i så fall att läsa här. Inspirerade av Heather Christo levererar Bättre hälsa nämligen ett smarrigt recept på pizza med kantareller och getost. Oj, oj, oj, vad det vattnas i munnen!
Ingredienser
- 1 färdig pizzadeg
- 2 msk olivolja
- 2 msk smör
- 2 charlottenlökar i tunna skivor
- 9,5 dl rensade och hackade kantareller
- 225 g getost
- 1 ägg
- salt
- tryffelolja (valfritt)
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader. Rulla ut pizzadegen och placera den på en plåt med bakplåtspapper. Pensla pizzabottnen med olivolja och sätt in i ugnen i 10 till 12 minuter.
2. Smula getosten över pizzabottnen och lägg till löken och kantarellerna. Låt pizzan bakas i ugnen i fem minuter.
3. Ta ut pizzan ur ugnen och höj temperaturen till 225 grader. Kläck ägget försiktigt i mitten av pizzan och ställ sedan in den i ugnen igen i c:a tre minuter tills äggvitan stelnat.
4. Ta ut pizzan från ugnen, salta och sprinkla över tryffeloljan.
Tips för dig som vill ut och plocka svamp eller få fler matlagningsidéer
Gourmetpizza, recept från 2014 års världsmästare i bakning, Håkan Johansson
Laga vilt, Carina och Ulrika Brydling har samlat recept med svamp, kött, fisk och fågel.
Pelle Holmberg och Hans Marklunds Nya svampboken är ett måste för alla svampälskare.
Källa: Heather Christo.
Bild: © Heather Christo.