Ingen riktig jul utan pepparkakor… Här kommer receptet på julens godaste pepparkaksdeg! Receptet räcker till en sats kakor. (Observera att artikeln innehåller reklam för och annonslänkar till julpyssel vi själva har valt ut från Bokus och som vi tycker matchar artikelns tema.)
Ingredienser till pepparkaksdegen
- 200 g smör
- 1 ½ dl mörk sirap
- 3 dl strösocker
- 1 ½ dl vispgrädde
- 1 msk malen ingefära
- 1 msk malen kanel
- ½ msk malen kryddnejlika
- ½ msk malen kardemumma
- 10 dl vetemjöl
- 1 msk bikarbonat
Så här gör du din egen pepparkaksdeg
- Smält smöret, sirapen och sockret i en kastrull.
- Häll blandningen i en köksmaskin och tillsätt såväl grädden som pepparkakskryddorna. Rör om blandningen.
- Blanda mjölet och bikarbonaten i en skål.
- Häll därpå ner de torra ingredienserna i smeten.
- Arbeta tills du får en deg, som du sedan ska låta vila i kylen i ca ett dygn.
- Ska du baka pepparkakor? Ta fram degen ca en timme före pepparkaksbaket.
Pyssla mera!