Njut av en chiapudding med smak av ljuvlig äppelpaj!
Ingredienser
- 2 ½ dl osötad veganmjölk (havremjölk, mandelmjölk, sojamjölk och så vidare)
- 1 nypa vaniljpulver
- 5-6 msk chiafrön
- Kokosflingor
- Äppelbitar, skurna från ett urkärnat äpple (valfritt: lägg bitarna i ugnen för att få en mjukare konsistens)
- 1 tsk kanel
- Valfritt: hackade valnötter
Gör så här
- Häll veganmjölken och vaniljpulvret i en kastrull. Värm blandningen på låg värme i ett par minuter. Mjölken behöver inte koka, bara bli så varm som du föredrar att äta den sedan. Lägg chiafrön i en skål medan du värmer mjölken.
- När så veganmjölkblandningen är varm, häll den i skålen med chiafrön.
- Rör om under ett par minuter, så att chiafröna får en chans att absorbera mjölken. Låt chiapuddingen stå och dra sig några minuter.
- Toppa chiapuddingen med kokosflingorna, äppelbitarna, kanelen och eventuellt de hackade valnötterna.
Bild: © Adriana Nikolova / Adobe Stock.