Letar du efter ett nytt och smaskigt recept till julhelgen? Här kommer ett enkelt baktips från bloggen Dessert now dinner later. Du behöver endast tre ingredienser, en form och en kastrull – de avancerade bakverktygen kan du lämna kvar på hyllan i varuhuset.
Ingredienser till Oreo-fudge
- 4 dl sötad kondenserad mjölk
- 530 gram finhackad vit choklad i bästa kvalitet
- 7,1 dl finhackade Oreos (uppskattningsvis 20 Oreo-kakor)
- 1/8 tesked salt (valfritt)
Så här bakar du Oreo-fudge
- Förbered en form (20×20 cm) genom att klä den med bakplåtspapper som går ovanför kanterna, så att du kan lyfta ur hela fudge-kakan när den är klar. Smörj pappret med smör.
- Smält den vita chokladen tillsammans med den kondenserade mjölken och saltet i en kastrull (ca 175 grader).
- Vispa ner de finhackade Oreo-kakorna (spara några bitar att strö på toppen).
- Häll blandningen i den förberedda formen. Jämna till fudgen med hjälp av en spatel/slickepott. Strö några finhackade Oreo-kakor på toppen av blandningen. Låt fudgen stelna i rumstemperatur (eller sätt in den i kylskåpet om du vill skynda på processen).
- Ta tag i bakplåtspapprets ändar och lyft ut den stelnade smeten ur formen. Använd en varm, torr kniv till att skära rutor.
- Förvara dina Oreo-fudge i en lufttät burk i 5-7 dagar.
Bättre hälsa rekommenderar… (annonser vi själva har valt ut)
Jenny Warséns bakbok Baka med godis. Bakverk blir knappast godare än så här:
Text: Eva Alfhild Jonsson.
Källa: Dessert now dinner later.
Bild: © Dessert now dinner later.