På våra sidor med recept för barn har vi samlat våra favoriter bland middagstipsen, som det här busenkla receptet på pasta med tomatsås av färska tomater. Detta recept är inspirerat av den italienska pastarätten pasta pomodoro, något av det godaste vi vet. Hoppas att du också tycker om maten! Receptet räcker till en måltid för hela familjen.
Ingredienser
- Valfritt pastapaket (penne eller spaghetti brukar passa bra till tomatsås)
- Cirka 1 ½ kg tomater
- 1 till 2 gula lökar (beroende på hur mycket du gillar lök)
- 3 msk olivolja
- 1 msk honung
- 1 tsk svartpeppar
- 1 tsk salt
- Färsk basilika
- Valfritt: parmesan eller riven ost
Instruktioner
- Tvätta och dela tomaterna i bitar. Bitarna kan vara ganska grova, de kokar ändå sönder.
- Hacka den gula löken i små bitar.
- Fräs löken i olivoljan på svag värme i en stor kastrull. Löken ska få färg och bli mjuk men inte bli bränd.
- Häll ner tomaterna i kastrullen.
- Tillsätt honungen, svartpepparn och saltet. Rör om.
- Koka alltsammans under lock i cirka 10 till 15 minuter.
- Valfritt: Tvätta och häll ner lite av basilikan redan nu.
- Koka pastan enligt instruktionerna på paketet.
- Servera pastan och tomatsåsen med den färska basilikan.
- Valfritt: toppa med parmesan eller riven ost.
Bild: © al62 / Adobe Stock