Vem blir inte extra godissugen så här när vintern smyger sig på? Receptbloggen Wonky Wonderful lär oss hur vi mixar två godisfavoriter, choklad och marshmallows, för att få en härlig fudge att bjuda familjen eller grannarna på. Vi behöver inte ens en kastrull till vår hjälp – allt vi behöver göra är att röra ihop smeten, ställa den i mikrovågsugnen och luta oss tillbaka i väntan på att godbitarna ska bli klara! Och faktiskt smakar de som en kopp varm choklad. Observera att artikeln innehåller affiliatelänkar.
Det här behöver du för att göra fudge med smak av varm choklad
- 4,7 dl finhackad mörk choklad
- 2,4 dl finhackad vit choklad
- 3,6 dl hackade marshmallows (gärna minimarshmallows)
- 4,1 dl söt kondenserad mjölk
Så här gör du varm choklad-fudge
- Rör ner den finhackade vita chokladen tillsammans med 45 ml kondenserad mjölk i en mikrovågssäker skål.
- Ta fram ytterligare en mikrovågssäker skål och rör ner den finhackade mörka chokladen tillsammans med återstoden av den kondenserade mjölken.
- Klä en form (20×20 cm) i folie/bakplåtspapper och smörj den med smör.
- Sätt in skålen med mörk choklad i mikrovågsugnen i 30 sekunder. Ta ut formen och rör om smeten. Sätt in den igen i mikrovågsugnen i 15 sekunder, ta ut den och rör om kraftigt tills chokladsmeten är slät. Häll över smeten i den förberedda formen och jämna sedan ut den.
- Sätt in den vita chokladsmeten i mikrovågsugnen i 30 sekunder. Ta ut den, och rör om tills den är slät. Häll sedan den vita smeten ovanpå den mörka.
- Strö marshmallowbitar ovanpå den vita smeten, och tryck sedan ner bitarna försiktigt.
- Låt kakan stå i kylskåpet i minst 4 timmar.
- Ta tag i kanterna i folien/bakplåtspappret och lyft ut kakan ur formen.
- Pilla försiktigt bort folien/bakplåtspappret.
- Skär fudgen i små rutor och servera din nya smaskiga dessert!
Bättre hälsa rekommenderar…
Jenny Warséns bakbok Baka med godis. Bakverk blir knappast godare än så här:
Text: Eva Alfhild Jonsson.
Källa: Wonky Wonderful.
Bild: © Wonky Wonderful.