Bruschetta får tankarna att vandra till en charmig italiensk trattoria. Det här är en personlig favorit som äts bäst tillsammans med god dryck och ännu godare sällskap. Den här bruschettan, med både tomat och persika, ger en riktigt fräsch smak. (Observera att artikeln innehåller affiliatelänkar.)
Ingredienser
- 4 skivor surdegsbröd
- 2-3 tomater
- 2 persikor
- 2 vitlöksklyftor
- ¾ dl färsk basilika
- 6 msk olivolja
- 2 tsk balsamvinäger
- Salt och peppar
Gör så här
- Kärna ur och hacka tomat och persika i små bitar. Skär basilikan i strimlor.
- Pressa en av vitlöksklyftorna och fräs tillsammans med 4 msk olivolja i några minuter. Bred den frästa vitlöken och oljan på brödskivorna. Värm brödet i stekpannan tills det fått en gyllenbrun färg.
- Blanda tomat, persika, resten av olivoljan och basilikan i en skål. Pressa vitlöken och rör i tillsammans med önskad mängd salt och peppar.
- Fördela röran på brödskivorna. Buon appetito!
Hämta inspiration från följande kokböcker
Från Italien till din köksträdgård
Mina bästa förrätter
Medelhavsbufféer
Bild: © Peteers / Adobe Stock.