Recept & Gott

Recept på krämig zucchinisoppa

Här bjuder Bättre hälsa på en krämig zucchinisoppa som får munnen att vattnas och som fungerar lika bra som lunchlåda som för en trerätters middag. Receptet är inspirerat av sajten Taste och serveras med fördel tillsammans med nybakat bröd.

recept, zucchini, squash, soppa, soppor, mat, matlagning, mattips, zucchinisoppa, grönsakssoppa

Ingredienser

  • 1 msk olja
  • 1 gullök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 zucchinier
  • 2 stora potatisar
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 2 1/4 dl vatten
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skala potatisarna. Grovhacka både dem och  zucchinierna.
  2. Värm oljan i en kastrull och tillsätt de hackade ingredienserna, pressa vitlöksklyftan och rör ned den. Fräs allt i c:a fem minuter, rör om ofta så att inget bryns.
  3. Häll grönsaksbuljongen och vattnet i kastrullen. Koka upp och låt sedan puttra tills potatisen mjuknat, c:a 20 minuter. Ta sedan bort kastrullen från plattan och låt svalna i c:a fem minuter.
  4. Använd en stavmixer för att göra soppan slät. Värm soppan tillsammans med matlagningsgrädde och krydda efter önskemål.

Bättre hälsa rekommenderar följande kokböcker

Gröna soppor och smoothie bowls: 90 vegetarisk recept, Ola Lauritzson & Marlene Gustawson

grona-soppor

52 soppor, Ylva Bergqvist

52-soppor

Vegetariska soppor, 10 mättande soppor

vegetariska-soppor

Källa: Taste. 

Bild: © mikitiger / Adobe Stock.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.