Här bjuder Bättre hälsa på en krämig zucchinisoppa som får munnen att vattnas och som fungerar lika bra som lunchlåda som för en trerätters middag. Receptet är inspirerat av sajten Taste och serveras med fördel tillsammans med nybakat bröd.
Ingredienser
- 1 msk olja
- 1 gullök
- 1 vitlöksklyfta
- 4 zucchinier
- 2 stora potatisar
- 1 l grönsaksbuljong
- 2 1/4 dl vatten
- 2 dl matlagningsgrädde
- salt och peppar
Gör så här
- Skala potatisarna. Grovhacka både dem och zucchinierna.
- Värm oljan i en kastrull och tillsätt de hackade ingredienserna, pressa vitlöksklyftan och rör ned den. Fräs allt i c:a fem minuter, rör om ofta så att inget bryns.
- Häll grönsaksbuljongen och vattnet i kastrullen. Koka upp och låt sedan puttra tills potatisen mjuknat, c:a 20 minuter. Ta sedan bort kastrullen från plattan och låt svalna i c:a fem minuter.
- Använd en stavmixer för att göra soppan slät. Värm soppan tillsammans med matlagningsgrädde och krydda efter önskemål.
Bättre hälsa rekommenderar följande kokböcker
Gröna soppor och smoothie bowls: 90 vegetarisk recept, Ola Lauritzson & Marlene Gustawson
52 soppor, Ylva Bergqvist
Vegetariska soppor, 10 mättande soppor
Källa: Taste.
Bild: © mikitiger / Adobe Stock.