Vill du ha något som piffar upp nästa middagsbjudning, något gott till filmkvällen eller ett näringsrikt mellanmål? Grönkål påstås innehålla antioxidanter och vara rikt på både järn, fibrer och omega-3. Det här receptet på Bättre hälsa hjälper dig att göra de perfekta grönkålschipsen utan att krångla till det.
Ingredienser
- grönkål
- 1,5 msk olivolja
- 0,25 msk flingsalt
- valfri krydda
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader. Skölj grönkålen och torka sedan ordentligt. Plocka bort stjälken och bryt i lagom stora bitar. Blanda samtliga ingredienser, använd händerna så att all grönkål täcks med olja. Har du ingen olivolja hemma går det lika bra att använda rapsolja. Använd valfri krydda för att sätta extra smak på chipsen, curry eller paprikapulver brukar vara gott till.
- Fördela grönkålen över en plåt med bakplåtspapper i ett lager, har du mer grönkål än så behöver du ytterligare en plåt (och mer av både olja och salt). Låt stå i ugnen i 20-25 minuter. När du tagit ut de färdiga chipsen, låt dem svalna i några minuter så att de blir extra krispiga.
Bättre hälsa rekommenderar följande böcker för dig som gillar att göra grön mat och snacks
30 dagar vegetariskt: Himla lätt & gott
Smarta snacks: Nyttigare mellanmål, tilltugg och godis
Sött & Salt: Snacks, godis, plockmat
Bild: © Brent Hofacker / Shutterstock.