Pannacotta med hallonkompott är en fräsch efterrätt med smak av hallon och vanilj. Denna dessert är söt men inte för söt, och därmed precis lagom efter en god middag. (Observera att artikeln innehåller affiliatelänkar.)
Ingredienser
- 2 ½ dl crème fraiche
- 1 ½ tsk gelatinpulver (går att ersätta med vegetariskt gelatin)
- 2 msk vatten
- 7 ¼ dl vispgrädde
- 1 ¼ strösocker
- 1 krm salt
- 1 ½ tsk vaniljextrakt
- 4 dl hallon
- 2 msk balsamvinäger
- 3 dl hallon
- 2 ½ msk florsocker
Gör så här
- Lägg gelatinpulvret i vatten och låt stå i fem minuter. Värm grädde, socker, salt och vanilj i en stekpanna på medelvärme. Blanda i gelatinet och låt sedan svalna i ca fem minuter.
- Vispa crème fraichen och gräddblandningen i en skål till en slät kräm. Häll krämen i åtta stycken portionsskålar och ställ kallt i minst fyra timmar.
- Mixa 2 ½ dl hallon med en stavmixer och sila bort kärnorna. Blanda purén med först florsocker och sedan med resten av bären. Lägg hallonkompotten på pannacottan före servering.
Få ytterligare matglädje från följande böcker och produkter
Desserter! Din steg för steg-guide till lyckade efterrätter
Stelton Simply Glas
Hallon
Bild: © rainbow33 / Adobe Stock.