Här bjuds smaklökarna på kantarell, persilja och schalottenlök i en ljuvlig kombination. Receptet från Foodgeeks fungerar lika bra som förrätt eller en enklare kvällsmat. Det här är en rätt som är lätt att göra men som ändå får det att vattnas i munnen på dina middagsgäster.
Ingredienser
- 450 gram kantareller
- 2 st schalottenlökar
- 2 msk persilja
- ½ vitlöksklyfta
- 1 msk osaltat smör
- salt och peppar
- 4 msk crème fraiche
- 4 skivor bröd
Gör så här
- Rengör kantarellerna, är de stora kan du med fördel dela dem i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Hacka även persiljan.
- Bryn smöret i en kastrull, lägg sedan i kantarellerna. Krydda med salt och peppar och stek i c:a tre minuter. Tillsätt sedan löken och stek i ytterligare någon minut innan du häller i crème fraichen. Minska temperaturen och låt puttra i fem minuter.
- Rosta brödskivorna. Fördela kantarellerna över brödet och strössla resten av persiljan efter smak.
Boktips för dig som vill ut och plocka svamp och/eller som vill få idéer till hur du kan använda skogens råvaror i matlagningen
Nyskördat av Ulla Karlström och Cecilia Lundin innehåller praktiska tips på hur du kan tillvarata naturens råvaror.
I Laga vilt har Carina och Ulrika Brydling har samlat recept med svamp, kött, fisk och fågel.
Pelle Holmberg och Hans Marklunds Nya svampboken är ett måste för alla svampälskare.
Källa: Foodgeeks.
Bild: © sarsmis / Adobe Stock.