Här bjuder Bättre hälsa på ett enkelt och gott recept på vegansk pizzabotten. Med få ingredienser får du en deg som tillsammans med din favorittopping kommer ge dig många myskvällar framöver. (Observera att artikeln innehåller affiliatelänkar.)
Ingredienser
- 2 ¼ dl ljummet vatten
- ½ tsk torrjäst
- 4 ¾ dl vetemjöl
- ½ dl grahamsmjöl
- 1 ¼ tsk salt
- 2 msk och 1 tsk vegetabilisk olja
Gör så här
- Rör samman vattnet och jästen och låt stå i ca 10 minuter.
- Blanda de torra ingredienserna i en egen skål.
- Tillsätt sedan 2 msk av oljan och jästblandningen i skålen med de torra ingredienserna.
- Blanda till en deg för hand eller med hjälp av en elvisp.
- Pensla degen med resten av olivoljan och täck skålen med en plastpåse. Låt jäsa i en och en halv timme. Tryck ned den jästa degen och låt sedan stå i ytterligare en och en halv timme.
- Sätt ugnen på ca 225 till 250 grader. Kavla ut degen, lägg på valfri topping och låt stå i ugnen i ca 15 minuter.
Få ännu mera matglädje!
Gourmetpizza: För dig som gillar pizza på riktigt
Mera vego: Mat för hela familjen
Pizzaugn
Cuisinart: Pizzakit i 4 delar
Bild: © Andrey Kuzmin / Adobe Stock.