Allt med choklad får min mun att vattnas och dessa chokladcupcake är inget undantag. Mumsiga som bara den! Att de dessutom är helt veganska är ett stort plus. Bjud kollegorna på uppskattad fredagsfika och/eller vännerna på en festlig dessert. (Observera att artikeln innehåller affiliatelänkar.)
Ingredienser
- 3 1/2 dl vetemjöl
- 2 dl strösocker
- 2 msk kakao
- 1 tsk bikarbonat
- ½ tsk salt
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 tsk vinäger
- ½ dl vegetabilsk olja
- 2 ½ dl vatten
- 170 g mjölkfri mörk choklad
- 1 ¼ dl kokosmjölk
Gör så här
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Cupcake: Blanda de torra ingredienserna och tillsätt sedan vinäger, olja och vatten. Rör till en slät smet.
- Fyll 12 stycken muffinsformar till tre fjärdedelar. Sätt in i ugnen i ca 20 minuter, ta ut dem ur ugnen och låt svalna.
- Frosting: Hacka chokladen i bitar och lägg i en skål. Koka upp mjölken och häll den över chokladen. Låt stå i några minuter och rör sedan samman till en jämn kräm. Låt svalna tills krämen når önskad konsistens och spritsa frostingen över muffinsen.
Få ytterligare bakglädje från följande böcker och produkter
Baka vego: Veganska recept
Cupcakes: Startpaket med receptbok, 6 bakformar och spritspåse med 4 munstycken
Cupcaketandkräm
Bild: © Africa Studio / Adobe Stock.