Mikra Maltesers, mjölkchoklad och kondenserad mjölk för att få en helt galen god fudge. Kan inte sluta äta godiset. Observera att artikeln innehåller affiliatelänkar.
Ingredienser till fudge med Maltesers och mjölkchoklad
- 400 g Maltesers
- 400 g mjölkchoklad
- 395 g kondenserad mjölk (1 burk)
Så här gör du Maltesers- och mjölkchokladfudgen
- ”Klä” en fyrkantig bakform med bakplåtspapper.
- Bryt mjölkchokladen till mindre bitar och lägg bitarna i en mikrovågsugnssäker skål.
- Häll i den kondenserade mjölken.
- Ställ skålen i mikrovågsugnen och värm ingredienserna i c:a 30 sekunder. Plocka ut skålen från mikron och rör om ingredienserna ordentligt. Det går bra att använda en slickepott. Fortsätt att mikra och röra om ingredienserna i 10-sekundersintervall, och detta ända tills du får en smält, slät och mjuk smet.
- Nu gäller det att arbeta fort! Häll i alla förutom 15 till 20 Maltesers i fudgesmeten och rör om.
- Häll smeten i bakformen och bred ut den med hjälp av slickepotten.
- Toppa smeten med de sparade Maltesers.
- Ställ in hela formen med fudgesmeten i frysen i c:a 4 timmar.
- När fudgen väl har stelnat, lägg den på en skärbräda för att sedan skära den i lagom stora fudgebitar. Varning för galet gott godis!
Bättre hälsa rekommenderar…
Jenny Warséns bakbok Baka med godis. Bakverk blir knappast godare än så här:
Källa: Kitchen Mason.
Bild: © Kitchen Mason.