Inredning & Trädgård Psykologi & Livsstil Pyssel & Kreativitet Resor & Upplevelser

Så enkelt kan du skapa rum för härligt höstmys hemma

Vad är det bästa med hösten? Det finns så mycket fint att välja på, men höstmys hamnar definitivt på topplistan över favoritsaker med årstiden. Häng med för att få tips på hur du kan skapa rum för mys under denna mörka, regniga och samtidigt färggranna årstid!

tips för att skapa rum för härligt höstmys hemma
Bild: fotyma via iStockphoto.com

Hösten är en årstid som inbjuder till reflektion och lugn. Under denna tid på året är det viktigt att hitta stunder för att varva ner och njuta av enklare nöjen. Att skapa en rutin där du tar dig tid för höstmys kan vara så enkelt som att lyssna på regnets rytmiska takt mot fönstret medan du njuter av en varm dryck. Att anamma dessa små stunder bidrar till en känsla av ro och välbefinnande.

Skapa ett höstmysigt hem genom inredning

En förvandling av ditt hem till en höstmysig tillflyktsort kan vara ett kreativt och belönande projekt. Inredning spelar en stor roll när du vill skapa rätt stämning. Fokusera på inredningsdetaljer som framkallar värme och komfort. Det kan handla om att inreda med mjuka plädar, byta ut kuddfodral till varmare färger och material eller att iordningsställa en bokhylla med favoritböcker redo för läsning. Ljus, särskilt doftljus med dofter som kanel, äpple eller pumpa, kan skapa en inbjudande och avkopplande atmosfär. Levande element som höstblommor eller små pumpor kan också ge en känsla av årstiden – men inomhus. Har du provat att göra en bukett eller girlang av höstlöv?

Använd höstmyset för att återhämta dig

mys på hösten kan ge återhämtning
Bild: Drazen Zigic via iStockphoto.com

Hösten ger en perfekt möjlighet att fokusera på personlig återhämtning. Det är en tid då du kan njuta av det lugna tempot som de mörkare kvällarna framtvingar och finna sätt att ladda batterierna inför vintern. Använd dessa mysiga stunder för att koppla av genom att lyssna på musik, meditera eller bara vara. Att ta sig tid för sig själv är viktigt för både det psykiska och fysiska välbefinnandet. Under de höstmörka kvällarna ges du dessutom möjlighet att pyssla och umgås med familjen. Lägg ner extra mycket omsorg på att laga härliga måltider och att spela spel eller lägga pussel tillsammans. Ja, på sådana inomhusaktiviteter som skapar gemenskap och som man inte alltid tar sig tid för under en ljus sommarkväll.

Inspireras av följande tips för höstmys hemma

  • Baka något gott: Hösten är en utmärkt tid för att baka äppelpaj, pumpabröd eller något annat höstligt gott.
  • Läs en bra bok: Välj en bok du längtat efter att läsa och kryp upp i din favoritfåtölj, givetvis insvept i en varm filt.
  • Dekorera med höstlöv: Samla färgglada löv och använd dem som dekoration i hemmet.
  • Ha mysiga filmkvällar: Se klassiska filmer eller nya serier som passar den mysiga höststämningen.
  • Fixa en pysselkväll: Gör egna ljus, sticka, eller skapa något annat som känns mysigt och kreativt.

Omfamna årstidens magi med hjälp av höstmys

Höstmys är så mycket mer än en behaglig aktivitet. Det kan rentav vara en nödvändighet för att upprätthålla balansen i livet under de mörkare månaderna. Genom att skapa en mysig miljö i ditt hem, ta dig tid att njuta av de små sakerna i livet och att använda dessa stunder för återhämtning kan du förvandla hösten till en tid av glädje och förnyelse. Så när höstens vindar börjar vina och mörkret sänker sig över kvällarna är det dags att sänka tempot, tända ljus och omfamna årstidens magi.