Psykologi & Livsstil

Så många timmars sömn behöver du – baserat på ditt stjärntecken!

Finns det ett samband mellan ditt stjärntecken och hur många sömntimmar du behöver? Om man ska tro Popsugar och astrologen Joshua MacGuire så JA. Det finns det. Läs här!

stjärntecken, horoskop, astrologi, sova, nattsömn, bra sömn, sömntimmar, sömnbehov

Väduren

aries, horoskop, astrologi

En vädur klarar sig på ganska lite sömn. Det viktigaste för dig med detta stjärntecken är att känna dig inspirerad, att ha något du tycker är kul att jobba för. Om inspirationen går på sparlåga, gör du det med och då slår pendeln snabbt om. Istället för att vara ditt inspirerade och energiska jag föredrar du att sova länge.

Behov av antal sömntimmar per dygn: 6,5

Oxen

taurus, horoskop, astrologi

För dig med stjärntecknet oxen är det få saker som gör dig så pigg och fokuserad som näringsrik mat, träning och viljestyrka. Det gäller att du hittar en balans mellan sömn och vakenhet – att sova för mycket kan snabbt bli en vana och då kommer du lätt ur fas med de rutiner du trivs så bra med. Lagom är bäst.

Behov av antal sömntimmar per dygn: 7

Tvillingarna

gemini, horoskop, astrologi

Det ideala för dig med stjärntecknet tvillingarna är att lägga dig tidigt på kvällen. Du behöver nämligen mycket sömn för att fungera i vardagen, då du gör av med mycket energi under dagarna. Med andra ord är att vara nattuggla inte riktigt din grej. Varför kämpa emot de kosmiska krafterna?

Behov av antal sömntimmar per dygn: 8

Kräftan

cancer, horoskop, astrologi

Precis som andra kräftor är du känslig. Hög känslighet är ett av kännetecknen för stjärntecknet kräftan. Du som har den här egenskapen behöver mycket vila och sömn för att kunna bearbeta såväl dina egna som andras känslor. Om ett tillfälle för extra sömn dyker upp – ta det och rensa intrycken!

Behov av antal sömntimmar per dygn: 9

Lejonet

leo, horoskop, astrologi

Som ett sant lejon fungerar du allra bäst när du känner dig stimulerad och underhållen. Så länge du är road – må det vara av ett tv-spel eller av en bok – orkar du upprätthålla fokus och piggheten. Men när du får tråkigt, ja då… Satsa på att ta en och annan kort tupplur mitt på dagen så att du orkar ha kul till sent på kvällen.

Behov av antal sömntimmar per dygn: 6,5

Jungfrun

virgo, horoskop, astrologi

Stjärntecknet jungfrun är starkt förknippat med aktivitet, och du som är född i jungfruns tecken tenderar att rycka på axlarna åt sömn. Vadå sova när jag kan få saker gjorda?, resonerar du. Din fantastiska energi till trots är du inte mer än människa, och som sådan behöver du sju timmars sömn per natt. Det du inte hinner göra idag finns troligtvis kvar imorgon.

Behov av antal sömntimmar per dygn: 7

Vågen

libra, horoskop, astrologi

Det är få saker du med stjärntecknet vågen älskar så mycket som sömn. Du hade kunnat sova bort timme efter timme bara för att det är så himla skönt… Med tanke på hur generös du är mot din omgivning behöver du sömn och vila, då du tömmer kroppen på tankar och stress när du sover. Eftersom du alltid försöker balansera ditt engagemang för andra, bör du unna dig din välbehövliga sömn.

Behov av antal sömntimmar per dygn: 8

Skorpionen

scorpio, horoskop, astrologi

I skorpionens anda ger du ALLT. Du gör inget halvdant. Du och alla andra förundras av hur snabbt du tycks ladda om och fokusera på nytt. Vilket är ditt knep? Minst sju timmars sömn per dygn. Om du inte får sova känner du dig inte fullt lika energisk och samlad som du brukar.

Behov av antal sömntimmar per dygn: 7

Skytten

sagittaurus, horoskop, astrologi

Vi håller med. En skytt behöver sin sömn. Om vi fick bestämma skulle du med detta stjärntecken få sova precis så mycket du vill. Men vardagen och plikterna kallar och i slutänden är det de som avgör hur och när du får sova. Många beskriver skyttar som personer vilka hela tiden utmanar sig själva och sitt sinne, och när man tänjer på gränserna blir man trött. Astrologernas bästa tips till trötta skyttar är att skaffa ett jobb som inte kräver att man behöver skynda upp i ottan.

Behov av antal sömntimmar per dygn: 9

Stenbocken

capricorn, horoskop, astrologi

Personer födda i stjärntecknet stenbocken kan ha en ganska tuff syn på tillvaron: livet är en utmaning och oavsett om man känner sig trött och hängig stretar man på. Det är en del av livet att kämpa. Nackdelen med denna tuffa inställning – kanske känner du igen dig i den (?) – är att man inte alltid tillåter sig att vila och må bra. Fastän stenbockar kan behöva upp till nio timmars sömn per dygn, ger de sig sällan chansen till så många sömntimmar.

Behov av antal sömntimmar per dygn: 6 (men det är relativt)

Vattumannen

aquarius, horoskop, astrologi

Du som har stjärntecknet vattumannen är väl medveten om att sömn är bra för dig. Men du gillar att sova på egna villkor. Sömn på egna villkor= när, hur och var du vill. Du gillar att hålla dig sysselsatt och kan beskrivas som energisk. Det är genom sömnen du får din kraft och energi.

Behov av antal sömntimmar per dygn: 7

Fiskarna

pisces, horoskop, astrologi

Är du ovanligt drömsk, känslig och fantasifull? Om ditt svar är ja låter du onekligen som en person som är född i fiskarnas tecken. Fiskarna regerar i drömmarnas och fantasiernas värld,  så om de inte får chans att sova och drömma kan de bli helt hopplösa i vardagen och låta dagdrömmarna ta över tillvaron. Bli mer närvarande genom att sova många timmar!

Behov av antal sömntimmar per dygn: 9

Källa: Popsugar
Bilder: © BillionPhotos.com /Adobe Stock (artikelbilden); zenina /Adobe Stock (bilderna med stjärntecknen)