Recept – så bakar du en helt ljuvlig raw bananpaj

Idag bjuder Bättre hälsa våra vänner på en helt ljuvlig raw bananpaj. Bland annat nötter och dadlar utgör själva degen medan fyllningen är en krämig mix av bananer, nötter, honung och citronjuice. Det tar inte mer än en kvart att göra bananpajen, som räcker till c:a sex bitar. Unna dig en nyttig och god pajbit!

Ingredienser till pajdegen

  • 2,35 dl/135 g raw cashewnötter
  • 2,35 dl/79 g riven kokos
  • 1,20 dl/74 g dadlar
  • 1,25 ml/1 g havssalt

Ingredienser till bananfyllningen

  • 2 medelstora och mogna bananer
  • 1,75 dl/101 g raw cashewnötter
  • 0,6 dl/85 g raw honung
  • 0,6 dl/61 g färskpressad citronjuice
  • 0,8 dl/73 g kokosolja
  • 0,5 ml/0,7 g havssalt

Såhär bakar du en raw bananpaj i 5 steg

  1. Lägg alla ingredienserna till pajdegen i en matberedare. Kör den tills du får en deg eller smet som klibbar ihop, med andra ord en pajdeg som är enkel att forma.
  2. Häll nu pajdegen i en pajform eller rund form utan botten och pressa ut liksom forma den med hjälp av händerna. Degen ska täcka formen.
  3. Lägg alla ingredienserna till bananfyllningen i en mixer/blender – mixa tills du får en len och krämig smet!
  4. Täck pajdegen med ett jämnt lager banansmet.
  5. Ställ in pajen i frysen över natten. Den bör förvaras i frysen eftersom den blir för slabbig i kylskåpet. Njut av en ljuvlig bit!

recept, raw, rawfood, bananpaj, paj, banankaka, raw kaka, baka sockerfritt, baka mjölfritt, baka glutenfritt

Källa: The Rawtarian.

Bild: © yuliiaholovchenko / Adobe Stock.

Add Comment