Psykologi & Livsstil Pyssel & Kreativitet Resor & Upplevelser

10 saker du kanske inte visste att du kan få festhjälp med

köpa is till festen

Födelsedagskalas, företagsevent eller nyårsfest, det finns alltid skäl att fira…

… Men ärligt talat kan det ta sin lilla tid att ordna allt med festen själv. Kanske är det just därför så många anlitar festhjälp av olika former av slag.

hyra till festen
Bild: © cottonbro / Pexels

Visste du att du till exempel kan hyra en heliumtub för ballongerna eller köpa is för dryckerna? Nedanför följer tips på 10 saker du kan få mer eller mindre oväntad festhjälp med – häng med!

1. Hjälp med catering

Att få hjälp med catering är så klart givet. Det är något de flesta någon gång också valt att få hjälp med, vare sig de behöver en grillplanka till 60-årskalaset eller en trerätters middag till bröllopsbjudningen.

Med andra ord kan catering innebära mycket, den gemensamma nämnaren för det är dock att man beställer mat till festen eller kalaset så att man slipper laga den själv.

En blandning mellan catering och hemmafixad mat är inte ovanligt, typ att man beställer varmrätten av en cateringfirma men gör förrätten och/eller efterrätten själv.

2. Hjälp med tårta

Specialbeställ en tårta utifrån dina egna preferenser, finns nästan ingen ände på vad mycket fint en tårtbagare och -kreatör kan skapa med ingredienser som sockerpasta, strössel och gelfärger.

Om du nu inte älskar att baka tårta är att beställa en ett mycket bra alternativ, till såväl det lilla kalaset som den stora festen.

3. Hjälp med is

Du som anordnat en större fest vet hur viktig isen är – och hur besvärligt det kan vara att fixa den själv. Av den anledningen finns Ice in a Box, en cateringfirma för is.

Genom dem kan du köpa is inför fester för fler än 20 deltagare, och det är miljösmart is du köper. Den fraktas i miljövänligare boxar än de annars klassiska frigolitboxarna.

4. Hjälp med dryck

Via Ice in a Box kan du också få hjälp med drycker, is och dricka hör liksom ihop. Det blir färre turer till affären för din del och du kan fokusera på ditt värdskap.

Förutom is och dryck kan du köpa tillbehören du behöver för att hålla drycken kyld länge, länge. Som skrivet är produkterna hos Ice in a Box miljösmarta.

5. Hjälp med chokladfontän

Chokladfontän låter kanske som något som hör hemma i en Hollywoodfilm, men genom att anlita festhjälp kan du enkelt fixa en sådan till festen.

Varför ha en chokladfontän? För att det är kul! Och så är det ett vackert och genialiskt drag. Fontänen kan bli den perfekta samlingsplatsen och isbrytaren… Finns ju en hel del att säga om något så tjusigt som en fontän mitt i festlokalen.

6. Hjälp med popcornmaskin

Varma, smöriga popcorn på barnkalaset? Det låter supergott och är fullt möjlig festhjälp att få genom att hyra en popcornmaskin.

7. Hjälp med sockervadd

Samma sak med sockervaddsmaskin, även en sådan kan du hyra till festen. Tillsammans med en popcornmaskin kan sockervaddsmaskinen bli en fin ingrediens i tivolikalaset.

8. Hjälp med hoppborg

Okej, så en hoppborg med rutschkana och allt kan vara lite overkill – men å, så roligt! Om du ska ha en trädgårdsfest på sommaren är det fantastiskt smart att smälla upp en hoppborg som underhållning för barnen.

9. Hjälp med underhållning

DJ, clown eller liveband, lyft taket genom att fixa festhjälp med underhållningen. Att hyra underhållning måste inte vara jättedyrt men är en bra investering i festen.

10. Hjälp med quiz

På nätet finns en rad tjänster genom vilka du kan köpa färdiga quizer, allt från pop quiz till klassisk frågesport. I dag finns också mängder av partyspel för att bryta isen och skratta tillsammans.

Det här var tio exempel på festhjälp du kan anlita – blir det till att köpa is och hyra hoppborg nu?