Låt gästerna värma sig med en juldoftande kopp fylld med kryddig glögg. Imponera på julfesten genom att bjuda på hemgjord glögg. Följ instruktionerna nedan och prova dig fram till din favorit! Observera att artikeln innehåller affiliatelänkar.
Klassisk julglögg
- 1 flaska rött vin
- 1 tsk kardemummakärnor
- 1 kanelstång
- 10 hela kryddnejlikor
- 2 cm färsk ingefära
- 1 ¼ dl strösocker
Vit saffransglögg
- 1 flaska vitt vin
- 1 tsk kardemummakärnor
- 2 kanelstänger
- 1 vaniljstång
- 1 paket saffran
- 1 dl strösocker
- 1/2 apelsin (skalet)
Blåbärsglögg
- 5 dl rödvin
- 5 dl blåbärsjuice
- 2 kanelstänger
- 1 dl strösocker
- 1 tsk kardemummakärnor
- 2-3 pomeransskal
Gör så här
- Värm vätskan i en kastrull, var noga med att inte låta den koka upp. Rör i sockret försiktigt tills det smält.
- Blanda i övriga ingredienser efter eget tycke och höj värmen, fortfarande utan att låta glöggen koka.
- Låt glöggen svalna, gärna över natten.
- Sila och värm glöggen innan den ska serveras.
Bättre hälsa rekommenderar de här receptböckerna
Glöggboken: Recept, tillbehör och historia
Julens söta: Praliner, småkakor och annat gott
Vintersmoothies: Värmande vitaminbomber
Bild: © karepa / Adobe Stock.