Här hittar du inspiration till nyårsmiddagen: tre unika trerättersmenyer att bjuda familj och vänner på. Klicka på länkarna och bilderna för att komma till respektive recept. Gott nytt år! (Observera att artikeln innehåller affiliatelänkar till Bagaren & Kocken, Bokus och Åhléns.)
Meny 1: Nyårsmiddag för livsnjutaren
Förrätt: Bruschetta med tomat och persika
Bruschetta får tankarna att vandra till en charmig italiensk trattoria. Det här är en personlig favorit som äts bäst tillsammans med god dryck och ännu godare sällskap.
Huvudrätt: Ugnsbakad lax med vitlök och rotfrukter
Smarrig lax med smak av vitlök. Gör den enkelt i ugnen tillsammans med rotfrukter och servera med en härlig yoghurtdressing. En smakrik middag utan för mycket krångel.
Efterrätt: Oreo-cheesecake
Denna cheesecake med Oreo är helt underbart god. Ju fortare du börjar baka den, desto fortare får du sätta tänderna i den.
Meny 2: Klassisk nyårsmeny
Förrätt: Sparris med prosciutto
Den här eleganta förrätten är poppis av en anledning. Den salta prosciutton tillsammans med krispig sparris kommer att få gästerna att säga WOW.
Huvudrätt: Kalkonfiléer med honungs- och apelsinglaze
Kalkon är en klassiker på nyår, det här receptet lyckas med att vara sött och kryddigt på samma gång. Honung och apelsin, kryddor och örter, ger en oemotståndlig kombo.
Efterrätt: Pannacotta med hallonkompott
Pannacottan i det här exemplet kan beskrivas som en fräsch dessert med smak av hallon och vanilj. Den är söt men inte för söt, och därmed precis lagom efter en god middag.
Meny 3: Grönt nyår
Förrätt: Krämig och kryddig majssoppa
Denna majssoppa är en förrätt med sting. Kickstarta nyårsfirandet med ett pang.
Huvudrätt: Portobellosvamp med karamelliserad lök och tomatrisotto
Det här saftiga receptet, där portobello är huvudingrediens, kommer garanterat att få det att vattnas i munnen på dig. Bjud på en vegansk middag och fira in ett nytt, grönt år.
Efterrätt: Veganska chokladcupcake
Mumsiga cupcake som är fullproppade med choklad kan inte slå fel. Dekorera med silvrigt strössel för att ge efterrätten en riktig nyårsfeeling.