Pyssel & Kreativitet Recept & Gott

5 goda saker att göra av äpplen

5 recept med äpple som ingrediens

En skål äppelpaj eller en sked äppelmos… Mums!

5 goda saker att göra av apple
Bild: © alvarez / iStock

Äpplen i bakning och matlagning är och förblir en av våra personliga favoritingredienser. Nu när äppelträden dessutom dignar av mogen frukt känner vi att det är dags att hylla ingrediensen genom att tipsa om recept vi tycker mycket om. Låt dig inspireras till att göra goda saker av äpplen!

1. Smörstekta äpplen med kanel, socker och havregryn

Om du vill fuska fram en äppelpaj är detta recept på sockerstekta äpplen med havregryn en fantastisk hjälp. Smörstek äppelskivor i kanel, socker samt i havregryn och skippa därmed pajdegen. Det blir ändå lika gott. Minst.

2. Smulpaj med äpple och mandelmassa…

… är bara ett av recepten i Lyckas med mats samling av fyra olika sorters äppelpaj och som inspirerar dig att utforska den klassiska pajen på både välbekanta och nya sätt.

 3. Ugnsbakade äpplen med vitlök och färska örter

Kan man äta äpple som middagsingrediens? Javisst, och här tipsar vi om ett särskilt lyckat recept på matlagning med äpple. Receptet gäller ugnsbakade äpplen med vitlök och färska örter, som du serverar till exempelvis grillat.

4. Nyttiga äppelchips utan tillsatt socker

En påse med äppelchips är ganska dyr att köpa, så vi förstår om du avskräcks från att prova denna form av chips. Men visst du att du enkelt slänger ihop dina egna nyttiga äppelchips utan tillsatt socker?

5. Äppelmos utan krusiduller

Att något enkelt kan vara så gott! Men så är det också äppelmos vi menar och det stämmer: tre ingredienser är vad som krävs för att göra det ljuvliga moset av äpplen.