Psykologi & Livsstil Pyssel & Kreativitet

10 roliga idéer inför årets adventskalender

köpa adventskalendrar

En adventskalender sätter guldkant på december. Genom att välja en julkalender utifrån vad du tycker om får du en ny, personlig upplevelse 24 dagar i sträck. För att visa hur du kan unna dig fina upplevelser till vardags tipsar vi här om tio roliga idéer på kalendrar. Köp en färdig kalender eller gör en egen!

idéer inför årets julkalender

Godis, kaffe, leksaker, böcker och smink är bara några exempel på de färdiga adventskalendrarnas innehåll. Du kan så klart sätta samman din egen kalender genom att exempelvis köpa ett legoset eller lösviktsgodis och slå in detta i 24 olika paket. Men en tematisk adventskalender som du köper färdig i butik är faktiskt inte så dum och den är oftast prisvärd, både vad gäller utseende och innehåll.

Roliga idéer inför årets adventskalender

Här nedanför listar vi roliga idéer på årets adventskalendrar – vilken kalender är din favorit?

1. Kaffekalender är en adventskalender för vuxna som gärna njuter av livets goda. Vad sägs om att börja dagen med en kopp lyxigt kaffe?

2. Tekalender är ett alternativ till kaffeadventskalender och serverar dig en rykande mugg unikt te varje dag. Ett perfekt sätt att hitta nya smakfavoriter.

3. Chokladkalender är ett klassiskt exempel på godiskalender och är säkerligen en julsak de flesta i Sverige kan relatera till. På senare år har det blivit allt vanligare med lyxigare former av chokladkalendrar, såsom en kalender med chokladpraliner eller mörk choklad.

4. Lakritskalender är ytterligare ett exempel på en godiskalender för advent. Bakom de 24 luckorna finns vanligen 24 smakbitar, som definitivt kommer stimulera sinnena i december månad.

5. Popcornkalender låter dig uppleva en ny popcornsmak varje dag i advent. Trodde i ärlighetens namn inte att det finns så många olika smaker på popcorn, men det gör det uppenbarligen och goda är de.

6. Bokkalender är en adventskalender som innehåller böcker av olika slag. Kalendrarna är i regel tematiska. Somliga innehåller pixiböcker medan andra innehåller noveller. Vissa av dem kretsar kring kända barnbokskaraktärer såsom Bamsekalendern, Muminkalendern och Pippikalendern. Novellkalendern från Novellix har fått ett stort genomslag hos läsande vuxna.

7. Doftljuskalender ger ett nytt doftljus att lysa upp hemmet med varje dag. Vardagslyx behöver inte nödvändigtvis vara relaterat till mat, utan kan vara i form av just ett doftljus.

8. Kroppsvårdskalender innehåller mängder av kroppsvårdsprodukter och är ett ypperligt val när du vill ta hand om dig och din kropp. Få tvålar, krämer och lotioner att pyssla om dig med i adventstider.

9. Skönhetskalender är en vid benämning på sminkkalendrarna många i dag väljer att ha som adventskalendrar. Förutom smink innehåller kalendrarna olika produkter för både kropps- och skönhetsvård.

10. Strumpkalender tycker vi själva är en rolig grej. För vad om inte strumpor i fina färger och mönster kan lyfta en hel outfit, en hel dag? Dessa former av adventskalendrar består av 24 par snygga sockar.

Andra inspirerande adventskalendrar inför julen 2020

På Julklappen.se finns en massa andra tips på inspirerande julkalendrar 2020. Legokalender är ett exempel på en fin adventskalender för barn, en ölkalender brukar vara en uppskattad adventskalender för honom – för att inte tala om alla adventskalendrar för henne med sminkprodukter i (men givetvis kan du välja vilken kalender du vill, oavsett kön och ålder). På Julklappen.se hittar du över 100 stycken adventskalendrar – surfa in dit för ännu mera inspiration!