Kroppen & Kurer Psykologi & Livsstil Wow & Lol

5 helt briljanta hälsofördelar med att spela Pokémon Go

Har du hakat på megatrenden Pokémon Go? Grattis. I så fall har du alla möjligheter att få bättre hälsa. Här kommer 5 helt briljanta hälsofördelar med att fånga pokémons!

5 helt briljanta hälsofördelar med att spela Pokémon Go

Vem hade kunnat tro att det skulle bli Nintendo i samarbete med Niantic som lanserade den revolutionerande lösningen på spelbranschens största problem? I en omfattande satsning har man tagit ett klassiskt spel och gjort det kompatibelt med Google Maps på ett nytänkande sätt som definitivt har förändrat spelbranschen för all framtid. Många spelutvecklare har ställt sig frågan tidigare – hur man kan få ut spelfanatiker utanför dörren (?) – och att kombinera ett spel med Google Maps var ett genidrag. Spelet Pokémon GO gjorde världssuccé på 14 dagar, och hur kritiken än har sett ut från diverse håll så är Pokémon GO det första spelet som fick hela världen att röra på sig.

  1. Du rör på dig mycket. Spelfanatiker som har spenderat sina liv på rummet framför datorn eller teven kommer ut i friska luften. För att kunna kläcka eller utveckla en nyfångad pokémon måste du röra dig en viss sträcka, så människor som hellre tar hemkörd pizza än går de fyra minuterna ner till det lokala hemköpet kan plötsligt ge sig ut på en 2 till 5 kilometer lång runda. Det fungerar inte att ta bilen, så det är cykel eller promenad som gäller, och den här snabba utvecklingen av världens just nu mest kända spel innebär en av spelbranschens största reformer någonsin.
  2. Solsken och frisk luft. Åtskilliga studier har visat att lite sol och frisk luft kan förbättra både humör och hälsa. Att andas frisk luft är kanske en hopplös klyscha som ingen längre bryr sig om, men att vara ute innebär så mycket mer. Frisk luft har en uppiggande verkan och med solsken följer D-vitamin som är bra för huden. Du blir alltså pigg och ser bättre ut av att vara ute mer. Klyscha eller inte – pigg och snygg är bra egenskaper.
  3. Lärorikt. Det finns en mycket uppmärksammad funktion i Pokémon GO. När du spelar behöver du ha så kallade pokébollar för att fånga pokémons i. De här bollarna går enbart att få i strategiskt utplacerade pokéstops – och vad som är unikt för dessa är att de är placerade på historiska och på andra sätt lokalt betydelsefulla platser. Det här hjälper människor att skapa en närmare kunskap om hemmiljön, och många spelare tycker att det är oerhört intressant att lära sig saker om sina hemtrakter.
  4. Sociala fördelar. Aldrig förr har man kunnat se så många människor vandra omkring i städerna annat än på större arrangemang. Familjer går tillsammans ut för att leta efter Pokémons, unga kompisgäng springer omkring för att samla på sig de bästa och främmande människor kan mötas ute i verkliga livet och låta sina Pokémons strida. Det för familjer närmare varandra, ger människor möjligheten att knyta nya kontakter och får ut tidigare inaktiva barn och ungdomar i den friska luften. Fördelarna med Pokémon GO är så många att ju mer man sätter sig in i det desto större blir förståelsen för dess succé.
  5. Kommer att förändra spelbranschen för gott. Det här har sannerligen skakat om hela världens spelutvecklare. I många år har det ultimata målet varit att få ut barn och ungdomar utanför dörren, kombinera lärande i underhållningen och på andra sätt förena nytta med nöje för en hälsosammare livsstil. Pokémon GO har satt ny standard på vilken typ av spel som kommer att komma ut den närmsta tiden. Nintendo gjorde det ingen annan tidigare har lyckats med, och det finns miljontals människor vars liv har förändrats till det bättre.

Gör som 500 miljoner andra över hela världen – spela Pokémon GO du med! Gotta catch ‘em all!

Bättre hälsa rekommenderar följande pokémonprylar

Lär dig hur man ritar pokémons med boken How to draw Pokémon av Tracey West

måla pokemon, målarbok, lär dig teckna, hur man ritar pokémons

Gör livet som pokémontränare lättare med Pokémon Go Plus

Gör livet som pokémontränare lättare med Pokémon Go Plus

Text: Christoffer Andersson.

Källa: Forbes. 

Bild: © vitabello / Adobe Stock.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.