Inredning & Trädgård Psykologi & Livsstil Resor & Upplevelser

5 hemestertips för sköna dagar vid poolen

hemester tips med pool i trädgård

En hemester vid poolen låter väl inte så dumt? Nej, tvärtom kan poolhäng ge den skönaste semesterkänslan även när du befinner dig hemma i trädgården. Här har du 5 hemestertips för glada och lata dagar vid en poolkant!

5 hemestertips för sköna dagar vid poolen
Bild: © monkeybusinessimages via iStockphoto.com

Sol och bad brukar förknippas med utlandsresor. Men man måste väl inte resa långt för att få poolhäng? Många väljer att installera en pool hemma i trädgården. Du kan läsa mer om både nergrävda pooler och ovanmarkpooler på Poolkungen online. Där hittar du inspiration kring att skaffa pool till trädgården.

Att ha en egen swimmingpool är dock inte ett måste för att kunna njuta av en härlig semester. Du kan nämligen besöka någon av stadens badanläggningar med utomhuspooler. Om det inte finns någon sådan anläggning kan du förstås bege dig till havet eller sjön. Bra badupplevelser finns tack och lov lite varstans.

Numera finns även lösa pooler – tänk dig barnpooler – av hög kvalitet. Möjligheterna för sol och bad precis utanför dörren är alltså tillräckligt många för att du ska kunna få en skräddarsydd upplevelse.

1. Dekorera för en härlig poolatmosfär

pool trädgård inredning
Bild: © piovesempre via iStockphoto.com

Vare sig du har en lös eller installerad pool kan du förstärka hemesterkänslan genom att mysa till poolområdet. Det första hemestertipset går därför ut på att dekorera trädgården så att den får en härlig loungeatmosfär. Så här kan du göra:

  • Placera ut bekväma solstolar och solsängar
  • Lägg ut kuddar och filtar på stolarna
  • Sätt upp en parasoll för solskydd
  • Ställ ut krukor med exempelvis prydnadsgräs och miniträd
  • Montera trådlösa högtalare i trädgården så att du kan spela semestermusik vid poolen
  • Installera belysning såsom glödlampor i girlanger. Det finns batteri- och solcellsdriven trädgårdsbelysning
  • Fyll en låda med både praktiska och roliga badleksaker
  • Placera gärna också ut matmöbler och en grill för avkopplande poolmåltider. Har du möjlighet att bygga ett utekök i trädgården?

2. Luta dig tillbaka med en bra bok

Att läsa böcker eller tidningar är en av semesterlivets fröjder. Välj en bok eller tidning som passar bra till poolvilan. Gärna något lättsmält som en deckare eller feelgood. Sätt eller lägg dig tillrätta på en solstol eller solsäng och njutläs. Se till att smörja in dig med solkräm och att ha skydd av skuggan. Annars kan du bränna dig. Pausa läsningen då och då för att dricka vatten och ta ett dopp i poolen.

3. Ha dricka och snacks vid poolen

Dricka och snacks är en annan härlig del av hemesterlivet. Satsa på smaksatt vatten, frukt och grönt för att smidigt kunna hålla uppe vätskenivån i kroppen under de varma dagarna. Fyll en kylväska med gott, som du förberett kvällen eller morgonen före poolhänget. Kalla rätter som baguette och pastasallad är god och svalkande poolmat, liksom smoothies kan komma väl till pass när du behöver en snabb energikick.

recept melonpizza poolmat
Bild: © sveta_zarzamora via iStockphoto.com

En bricka med skivad frukt eller en skål med fruktsallad är alltid lika läskande poolmat. Så även en så kallad melonpizza. Vad är en melonpizza? Det är en rund vattenmelonskiva som du delar vidare till pizzabitar och fyller med pålägg och ost. Du kan exempelvis ha skinka och riven ost alternativt valnötter och fetaost på melonpizzan.

Oavsett vad du väljer: Se till att göra det så enkelt och smidigt som möjligt. Spara den avancerade maten till en eventuell middag eller poolfest i sommarkvällen. Använd helst tallrikar, glas och bestick i plast eller andra tåliga material. Med tanke på att en glasskärva kan skära djupt in i foten är det inte ultimat att servera poolmaten i glas eller porslin.

4. Spela enkla spel vid swimmingpoolen

Klassiska spel som kort, schack och fyra-i-rad passar bra till poolhänget. Men också resevarianterna av de stora brädspelen. Om hela hemesterdagen tillbringas vid en swimmingpool kan det vara skönt att ha något att bryta solandet och badandet med. Då är spel toppen. Kortlekar är kanske de mångsidigaste spelen, för med just en kortlek kan du både spela solo och med resten av hemesterfirarna. Den tar inte heller upp så mycket plats.

5. Ta ett dopp i och lek i poolen

Att faktiskt ta ett dopp i vattnet är den allra största tjusningen med att tillbringa hemestern vid en pool. Även ett kort dopp kan vederkvicka kroppen och sinnet. Badkrukor har med andra ord nytta av en pool, de också. Om du gillar att bada då? Då har du alla förutsättningar att ha roliga hemesterdagar. Du kan nämligen leka och simma i vattnet, liksom du kan träna och vila i poolen.

ta ett dopp i swimmingpool hemma i trädgården
Bild: © FamVeld via iStockphoto.com

Införskaffa roliga vattenleksaker för ännu härligare pooldagar. Flytmadrasser och flytpinnar är nästan måsten – och glöm inte heller badbollar. Bli inte förvånad när du upptäcker att flytpinnar kan användas till lek, träning och vila. Fäktas med eller simma under dem. Luta dig tillbaka på dem med slutna ögon eller gör praktiska coreövningar genom att sätta dig på dem. Eller så kan du helt enkelt lägga dig raklång över en badmadrass och skvalpa runt.

ovanmarkpool i trädgård tips
Bild: © hanusst via iStockphoto.com

Det här var hemestertips för sköna pooldagar. Hoppas du får det riktigt gott!