Inredning & Trädgård Pyssel & Kreativitet

5 saker att ha i påskriset – i stället för fjädrar

Från tyll till piprensare – här har du fem saker att ha i påskriset i stället för fjädrar.

Det finns syntetiska påskfjädrar och de är såklart ypperliga alternativ till den äkta varan. Men vad om du vill göra något helt annat med årets påskris, vilka pynt kan du använda då?

1. Tylltussar. Vik upp en bit tyll på mitten och vira ståltråd runt dess spets, så att den liknar en liten blomma eller vippa. Sätt fast den i påskriset med hjälp av ståltråden. Superenkelt och superfestligt.

saker att ha i påskriset i stället för fjädrar
Bild: © lithiumcloud / iStock

2. Pappersägg. Det är egentligen inte bara att göra pappersägg vi vill lyfta fram här. Har du sett så fint det blir att använda vide som påskris? Med alla de små, söta videkissarna behövs inga fjädrar. Äggen i papper, då? De gör du enkelt genom att klippa ägg ur färgade papper och att pynta dem med band och knappar. Glöm inte bort att göra ett litet hänge av ett sidenband eller liknande.

3. Sidenband. Knyt siden- eller tygband runt de olika kvistarna. Gärna i regnbågens färger så att riset blir extra påskfint.

pappersfjädrar i påskris
Bild: © DariaRen / iStock

4. Pappersfjädrar. Visste du att du kan göra fjädrar i papper? Rita, klipp ut och limma en bit ståltråd på baksidan. Nu kan du smidigt fästa dem i påskriset. Här finns stora möjligheter att variera utseendet genom att prova olika papperssorter.

5. Piprensarspiraler. Vira en bit piprensare runt exempelvis en penna och plocka sedan bort piprensaren från skaftet. Nu har du gjort en spiral! Fäst ena änden i riset. Ös på med olika färger!