Inredning & Trädgård

5 tips för att skapa en snygg tavelvägg

Tavelvägg – en så enkel och snygg sak i hemmet.

tips för skapa en snygg tavelvägg
Bild: © KatarzynaBialasiewicz / iStock

Eller enkel och enkel, det är klart att tavelväggar kräver eftertanke för att de ska bli så fina som möjligt. Vilka är tipsen för att skapa en snygg tavelvägg?

1. Ta ett avstamp i övrig inredning

Den övriga inredningen är ett bra avstamp när du skapar tavelväggen. Var någonstans passar den in i förhållande till möblemanget och ytan – och inte desto mindre, hur kommer den matcha såväl färgerna som mönstren du har i rummet?

2. Välj tavlor utifrån en röd tråd

Knepet för att verkligen få till tavelväggen är att välja tavlor utifrån en röd tråd. Utan den röda tråden blir det lätt rörigt. Finns det en färg, ett mönster och/eller ett tema du kan utgå från?

3. Blanda motiv och storlekar

Röd tråd, javisst! Men samtidigt blir det riktigt läckert om du blandar olika motiv och storlekar på tavlorna. Det gör definitivt tavelväggen mer personlig och levande.

4. Använd ramar med smala lister

Ramar med smala lister blir allra snyggast – men givetvis kan du leka även med valet av tavelramar. Kanske att du har lite rustikare vintagefynd du vill skapa loss med?

5. Arrangera tavelväggen på golvet först

Genom att sprida ut tavlorna på golvet kan du lättare överblicka hur tavelväggen kommer bli – utan ansträngningen att hänga upp verken. Det här är ett ypperligt sätt att experimentera dig fram till rätt stil.

Läs artikeln om hur du inreder med tavlor för ännu fler tips.

Källa: Expressen.se