Psykologi & Livsstil

5 viktiga skäl att få hjälp av en revisor

få hjälp av revisor

Det finns många skäl att anlita en revisor – här har du fem av dem!

räkna ut revisorspris

Bokföring, redovisning och deklaration hör företagarvardagen till. För en person som inte är insatt i företagsskatt eller -moms kan siffrorna ge en del huvudbry, och det är här revisorshjälp kommer in i bilden.

Det är inte bara större företag som har glädje av att anlita en revisor, även den enskilde näringsidkaren kan finna lättnad i den kunniga ekonomiska hjälpen. Lättnad på så sätt att man slipper lägga ner energin på något man känner en stor osäkerhet inför.

Genom revisorshjälpen får man avlastning – och ordning och reda på papperna. Prydliga papper ser förtroendeingivande ut. Man ska inte underskatta hur detta goda intryck kan föra företaget framåt.

Tack vare digital bokföring via exempelvis Safe Accounting sköts bokföringen och redovisningen smidigt online. Du mejlar över underlaget och får hjälp att göra löneutbetalningar till dina anställda, bland mycket annat.

Du måste inte ens besöka Safe Accountings huvudkontor i Stockholm, utan kan sköta kontakten via telefon och mejl. Använd den auktoriserade redovisningsbyråns kostnadsfria priskalkylator för att beräkna ditt revisorspris.

I prisberäknaren fyller du i hur mycket revisorshjälp du vill ha och så får du fram en offert. Du kan få hjälp med bland annat månadsredovisning, årsredovisning och inkomstdeklaration. Ekonomisk rådgivning och lönehantering är ytterligare två former av revisorshjälp du kan få.

5 skäl att få hjälp av en revisor

Varför bör du anlita en revisor? Artikeln har redan snuddat vid frågan…

  1. Genom revisorshjälpen får du tid och energi över till att göra det du verkligen är bra på och vill göra. Bokföring och redovisning kanske inte hör till ditt expertområde, varför då inte göra det du kan bäst?
  2. Revisorns kunniga och omsorgsfulla arbete blir ett kvitto på att allt står rätt och riktigt till i företaget.
  3. Inför eventuella investeringar är det oerhört viktigt att det är ordning och reda i pappren, det vill säga om du ska sälja hela eller delar av företaget.
  4. I revisorn får du ett ypperligt bollplank, hen hjälper dig nämligen kolla upp viktiga saker om moms och skatt – och hen kan även ha gedigen kunskap om ditt affärsområde.
  5. Tack vare revisorshjälpen ökar chanserna att vinna offentliga upphandlingar. För övrigt får du inte delta i sådana utan att ha seriös revisorshjälp.

Men kanske det allra viktigaste är just det faktum att revisorn underlättar hela din företagsvardag, och detta oavsett om du är små- eller storföretagare.