Psykologi & Livsstil Pyssel & Kreativitet

6 tips för att komma i halloweenstämning

Halloween må vara mer kommersiellt än högtidligt men det är en rolig tid på året. Här får du tips på hur du fixar halloweenstämningen!

komma i ratt halloweenstämning
Bild: © eli_asenova / iStock

Oktober, halloween och allhelgonahelgen brukar bjuda på massor av härlig stämning. Det är något med den mörkare årstiden som i alla fall gör oss inställda på mys.

1. Promenera i det brun- och orangefärgade höstlandskapet. Gärna under sen eftermiddag eller i den tidiga kvällningen, när mörkret omsluter dig. Bege dig sedan inomhus…

2. … Tänd ljus och kura ihop dig under en varm filt.

3. Läs en spökhistoria i stil med Kvinnan i svart, Hemsökelsen på Hill House och Varsel eller titta på en skräckfilm såsom The Conjuring och Psycho, eller vilka filmtitlar du nu föredrar.

4. Ha en halloweenfest där du halloweenpyntar hemmet och där såväl du som gästerna klär ut er. Gör gärna dekorationerna själv som att…

5. … Karva ur en pumpa och/eller gör andra roliga halloweenpyssel.

korvar fingrar
Bild: © dirkr / iStock

6. Laga en mustig soppa eller gryta på pumpa eller gör annan smarrig halloweenmat. Du kan exempelvis skära till korvar så att de liknar fingrar. Äckligt, men superenkelt att göra. Skala bara bort lite av en änden, så att den liknar en nagel.