Barnsida: Pyssla & Lek! Livsstil & Shopping

7 böcker, leksaker och pyssel för barn som vill utforska rymden

Uppmuntra barnen i ditt liv till att utforska och lära sig mer om rymden med dessa sju böcker, leksaker och pyssel. (Observera att artikeln innehåller reklam för och annonslänkar till böcker, leksaker och pyssel vi själva har valt ut från Bamba, Bokus, CDON, Lekmer och Stor&Liten och som vi tycker matchar artikelns tema.)

pyssel, pysseltips, pysselidé, barnpyssel, pyssel för barn, rymden, böcker om rymden, bok om rymden, astronaut, lära sig om rymden, lära sig om universum, barnrum, inredning

1. Läs och lär med Peter Bonds bok Upptäck rymden @ Bokus

bok om rymden, böcker om rymden, rymdbokNär man precis har blivit nyfiken på rymden kan det vara bra att närma sig intresset genom en bok. Upptäck rymden: En resa genom universum av Peter Bonds ger just en sådan bra start. Det här säger Tukan Förlag om boken: ”Den här boken täcker grundläggande fakta om alla planeter i vårt solsystem och ger en utmärkt introduktion till förståelsen av universum. Och när ett barn frågar dig: Är alla månar runda? Hur bildas nya stjärnor? Vad händer när de dör? Vilken galax ligger närmast Vintergatan? Vad gör en astronaut? Hur lång tid tar det att åka till månen? Hur många satelliter finns det och vad har vi dem till? Hur stort är egentligen universum? Då hittar du svaren här.”

2. Fascineras av planeten jorden på dagen och stjärnhimlen på natten med Kon-Tiki Jordglob @ Cdon

jordglob, jorden, Tellus, inredning till barnrumKommer du ihåg när du själv var barn… hur spännande det var att snurra på en jordglob och låta pekfingret landa på nya länder? Denna jordglob från Kon-Tiki fyller två funktioner: dels fungerar den som en vanlig jordglob, dels kan stjärnhimlen med stjärnbilderna framträda på den nattetid, då den också är en lampa. Utforska både Tellus och stjärnorna!

3. Se hur långt ögat kan nå med detta teleskop från Alga Science @ Lekmer

teleskop, stjärnkikare, experiment för barn, vetenskap för barnAlga Science utvecklar leksaker för barn som gärna vill experimentera och lära sig nya saker om människans och världens fysiska lagar. Detta teleskop ingår i serien och öppnar universum för det nyfikna ögat. Genom att peka teleskopet mot rymden kan man enkelt se månen och de andra himlakropparna. Förutom det ”vanliga” teleskopet medföljer ett extra okular som ger en förstoring på 100 gånger. Sikta mot stjärnorna!

4. Börja rymdäventyret på din alldeles egen Haper Rymdstation i trä @ Stor&Liten

inredning till barnrum, rymden, leksakDenna Haper Rymdstation i trä har många detaljer och funktioner, så räkna med många, många timmars lek och utforskande. Här kan man både leka astronaut och rymdvarelse – bara fantasin sätter gränserna för vilka berättelser som utspelar sig på rymdstationen. Hur ser livet på din rymdstation ut?

5. Klä ut dig till astronaut med ett astronautkit från Melissa & Doug @ Bamba

klä ut sig till astronaut, astronautdräktKlä på dig den silvriga astronautdräkten, trä på handskarna och sätt på den skinande hjälmen – sedan är det full fart fram mot ditt livs äventyr bland planeter, stjärnor och galaxer. Eftersom denna maskeraddräkt från Melissa & Doug är så verklighetstrogen som den är känns det som om man är en astronaut på riktigt. Nu fattas bara en rymdraket. *Blink, blink.*

6. Ha de bästa sagostunderna någonsin i Oliver & Kids rymdraketslektält @ Lekmer

rymdraket, raket, rymdskepp, inredning till barnrumBege dig ut på rymdäventyr med detta rymdraketslektält från Oliver & Kids! När man inte leker astronaut i rymdraketen kan man krypa in i den och ha en sagostund tillsammans med någon. Unga rymdresenärer och -utforskare kommer älska lektältet!

7. Skapa 6 stycken återvinningspyssel med rymdtema från Recycle Me @ Stor&Liten

återvinningspyssel, barnpyssel, pyssel för barn, färdiga pysselset, pysselbox, rymdpysselVid det här laget vet du säkert att vi är väldigt förtjusta i rymdpyssel. Vi blir ännu mer eld och lågor när vi ser den här pysselboxen med återvinningspyssel från Recycle me. Så här lyder deras produktbeskrivning: ”Återvinningspysslet innehåller instruktioner och material för att göra sex coola rymdrelaterade projekt. Det enda du själv behöver införskaffa är gamla mjölkkartonger, toarullar och PET-flaskor. Det här roliga och smarta setet från Recycle me lär barnen hur viktigt det är att återanvända och återvinna gammalt material, och att det faktiskt går att tillverka roliga leksaker av annars ganska tråkigt skräp.”

Bild: © Konstantin Yuganov / Adobe Stock.