Inredning & Trädgård

9 tips för ett höstmysigt hem

Dags att skapa ett höstmysigt hem – men hur gör du?

tips på höstmysig inredning
Bild: © MundusImages / iStock

Den mörkare årstiden bjuder in till fler mysiga stunder inomhus. Nedanför följer nio tips på hur du kan höja mysfaktorn där hemma ytterligare. Fortsätt läsa!

1. Naturens färger, mönster och material På hösten är det åter dags att plocka fram de naturinspirerade föremålen för att skapa en mysig hematmosfär.

2. Dekorationer av höstlöv Samla på dig löv i höstens vackraste färger och använd dem i buketter antingen i stället för eller tillsammans med blommor.

bukett med löv
Bild: © Sinenkiy / iStock

3. Vintage och återbruk Varva nymodigheter med vintageföremål. Särskilt återbrukade glasföremål gör sig bra i det mer ombonade hösthemmet. Se om du kan hitta vaser och flaskor i varma nyanser såsom i rött och orange – eller i höstligt brunt.

4. Guld- och roséfärgad metall Metallföremål i guld och rosé matchar höstfärgerna särskilt väl.

5. Arrangemang av prydnadspumpor Pumpor är hur vackra som helst! Inte minst pumporna som är avsedda för att vara prydnad. Pyssla vackra pumpaarrangemang. Det ger hemmet såväl en touch av natur som av höstfärger.

6. Många, många textilier… Gardiner, plädar, prydnadskuddar, stolsöverdrag, mattor och alla andra former av textilier är alltid lika välkomna inredningsdetaljer i det höstmysiga hemmet.

möbler i sammet
Bild: © KatarzynaBialasiewicz / iStock

7. Möbler i sammet På våren och sommaren vill man gärna ha ljus och luftig inredning, men under hösten och vintern känns det plötsligt fint med lite tyngre material. Skapa en lyxig höstkänsla med sammetsmöbler och -tyger.

8. Många, många ljuslyktor Vad om inte levande ljus skruvar upp mysfaktorn skyhögt? Ljuslyktor och ljusstakar är dessutom vackra inredningsdetaljer i sig.  

9. Starka färger Det gör absolut inget att bryta av höstfärgerna med starka, mustiga färger. Lila och turkos är exempel på färger som du kan lyckas harmoniera med grön, brun, röd och gul.