Kroppen & Kurer Mode & Skönhet

Den enklaste ansiktsbehandlingen du kan göra hemma

Ren och skär vardagslyx – och du fixar den enkelt själv!

göra ansiktsbehandling hemma
Bild: © PeopleImages / iStock

Få saker känns så lyxiga som att gå på ansiktsbehandling. Men det är en lyx som också kostar och det är långt från alla gånger man har råd att lägga kanske tusen spänn på en behandling. I stället för att boka tid för ansiktsvård kan man göra ansiktsbehandlingen hemma i stället. Nej, sant, inte riktigt samma sak men ändå något överkomligt som ger en känsla av vardagslyx.

Gör egen peeling och skrubb hemma

Exfoliering är en grundlig hudrengöring genom vilken du peelar och skrubbar bort bland annat döda hudceller. De döda hudcellerna behöver tas bort för att ge utrymme åt nya, friska celler. Det går alldeles utmärkt att göra egen peeling och skrubb. Använd exempelvis socker, havssalt, finmalda havregryn, kaffesump, kokosolja, citronsaft och annat du har i skafferiet i dina skrubbar, som du sedan tvättar huden lätt med.

Gör egen ansiktsmask i hemmet

Ansiktsmask är en annan sak som är ganska enkel att fixa på egen hand och där du kan använda ingredienser i skafferiet. En ansiktsmask av banan passar de flesta hudtyper och ger ansiktet såväl näring som lyster. Mosa en banan, blanda i ett par matskedar apelsinjuice och flytande honung. Applicera bananblandningen på ansiktet och låt den sitta kvar i cirka 15 minuter, skölj därefter bort den i ljummet vatten. Glöm inte att återfukta huden med en återfuktningskräm efteråt!

Ge dig själv ansiktsmassage hemma

Ansiktsmassage är en viktig ingrediens i en ansiktsbehandling och det som ger den förhöjda lyxkänslan, som vi upplever det. Tack och lov är det enkelt att massera ansiktet, så det är en lyx man kan unna sig så ofta man vill. Läs våra tips på hur du ger sig själv en ansiktsmassage hemma och avsluta ansiktsbehandlingen med en sådan.