Recept & Gott

Så enkelt rostar du pumpakärnor – ett recept

Kanske har du kärnat ur en pumpa inför halloweenpysslet eller köpt en påse pumpakärnor i butiken? Oavsett vilket har du något riktigt gott att se fram emot – nämligen rostade pumpakärnor. Här har du ett enkelt recept!

recept rostade pumpakärnor
Bild: © Nathan J Hilton via Pexels

Ingredienser

  • pumpakärnor
  • salt
  • olja

Instruktioner

Rosta pumpakärnor i stekpanna:

  1. Värm upp olja i en stekpanna
  2. Sänk värmen något
  3. Häll i en valfri mängd pumpakärnor
  4. Strö över lite salt
  5. Rör om under en kort tid – klart!

Rosta pumpakärnor i ugn:

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Blanda pumpakärnor, olja och salt i en bunke
  3. Häll ut blandningen i ett tunt lager på en ugnsplåt med bakplåtspapper
  4. Rosta i 20 till 30 minuter, eller tills kärnorna fått en gyllenbrun färg
pumpakärnor pasta
Bild: © Tima Miroschnichenko via Pexels

Ät de rostade pumpakärnorna som snacks eller toppa pastan eller salladen med dem, vilket som blir supergott. Vi lovar.