Kanske har du kärnat ur en pumpa inför halloweenpysslet eller köpt en påse pumpakärnor i butiken? Oavsett vilket har du något riktigt gott att se fram emot – nämligen rostade pumpakärnor. Här har du ett enkelt recept!
Ingredienser
- pumpakärnor
- salt
- olja
Instruktioner
Rosta pumpakärnor i stekpanna:
- Värm upp olja i en stekpanna
- Sänk värmen något
- Häll i en valfri mängd pumpakärnor
- Strö över lite salt
- Rör om under en kort tid – klart!
Rosta pumpakärnor i ugn:
- Sätt ugnen på 175 grader
- Blanda pumpakärnor, olja och salt i en bunke
- Häll ut blandningen i ett tunt lager på en ugnsplåt med bakplåtspapper
- Rosta i 20 till 30 minuter, eller tills kärnorna fått en gyllenbrun färg
Ät de rostade pumpakärnorna som snacks eller toppa pastan eller salladen med dem, vilket som blir supergott. Vi lovar.