Inspirerade av en ljuvlig smakkombination från Forager Chef presenterar Bättre hälsa med stor matglädje ett recept på en, som vi tycker, helt oemotståndlig kantarell- och örtomelett. Tillaga och njut!
Ingredienser
- 1 stort ägg
- 1 msk vatten
- 1 tsk crème fraiche
- 1 tsk finhackade örter (såsom persilja, dragon och gräslök)
- 40 g kantareller
- 1 msk vegetabilisk olja
- 1 mk osaltat smör
- salt och peppar
Gör så här
1. Rengör kantarellerna och låt dem torka ordentligt.
2. Värm oljan i en stekpanna och stek kantarellerna i svag värme under ett par minuter tills de är lätt karamelliserade. Krydda med salt och peppar efter önskemål och tillsätt sedan smöret.
3. Vispa ägget och vattnet tillsammans, tillsätt sedan örter och crème fraiche och häll sedan smeten i stekpannan. Tillaga under c:a 30 minuter. Rör om då och då så att kantarellerna fördelas jämnt.
4. Stäng av värmen när omeletten börjar stelna.
Boktips för dig som vill ut och plocka svamp eller få fler matlagningsidéer
Laga vilt, Carina och Ulrika Brydling har samlat recept med svamp, kött, fisk och fågel
Pelle Holmberg och Hans Marklunds Nya svampboken
Ägg, recept & teknik från Tove Nilsson
Källa: Forager Chef.
Bild: © Forager Chef.