Det är många engelska ord i det här receptet på en no-bake cheesecake-parfait med chocolate chip cookies. Men vad gör det när resultatet blir så smarrigt?! Släng ihop den här mastiga och underbart goda efterrätten på nolltid. Kanske är lika bra att göra en dubbel sats – en sats ger ungefär fyra portioner – så att det blir massor av smaskigt över till dig när vännerna har gått hem.
Ingredienser
- 12 till 15 chocolate chip cookies
- 2 dl naturell färskost såsom Philadelphia Original
- ca 1 ½ dl mascarpone, mjuk
- 2 tsk vaniljessens alternativt vaniljsocker
- ca 1 dl kondenserad mjölk
- vispad grädde, topping
Gör så här
- Vispa färskosten och mascarponen till en mjuk och len blandning.
- Vispa sakta ner den kondenserade mjölken i blandningen.
- Tillsätt vaniljessensen/vaniljsockret och vispa smeten tills den är mjuk och krämig.
- Mixa eller slå sönder chocolate chips cookies tills du får stora smulor. Det ska vara lite crunch i efterrätten.
- Rör ner litegrann av chocolate chip cookies i smeten – men spara ett par till toppingen! En knapp deciliter kan räcka.
- Lägg upp smeten och kakorna i serveringsglass: varva ett chocolate chip cookies-lager med ett lager av smeten. Det finns egentligen inget rätt eller fel här.
- Toppa med den vispade grädden.
- Bryt sönder återstoden av chocolate chip cookies och stick ner bitarna i dina cheesecake-parfait.
- Ställ in i kylen en dag eller två eller serverera direkt!